Hørselshemmet jente ble frisk

Samia Naain var en sterkt hørselshemmet jente som vokste opp i Kairo. Etter mye motgang prøvde hun å ta sitt eget liv. Her er historien hennes slik hun fortalte den på Miracle Channel.

 

Jeg heter Samia Naaim og jeg kommer fra Kairo. Der bodde jeg sammen med foreldrene mine og 10 søsken. Jeg fikk en sykdom da jeg var 8 år gammel som førte til at jeg hørte veldig dårlig og snakket lite. Alle mine brødre og søstre fikk gå på skole, men jeg ble holdt hjemme der jeg måtte rydde, vaske og lage mat for resten av familien. Jeg ble ofte slått av foreldrene mine, selv om de behandlet mine søsken bra.

Da jeg endelig fikk lov til å gå på skolen, sendte læreren meg hjem igjen med beskjed om jeg ikke var i stand til å lære noe.

Familien min kalte meg stygge navn og behandlet meg som en tjener. Mine foreldre truet med å gi meg bort til et barnehjem, for ingen likte meg. Da jeg hørte det, begynte jeg og hate alle menneskene rundt meg, og jeg hatet meg selv.

Giftet bort
En uke senere kom mamma hjem med en mann som jeg måtte gifte meg med. Men også han begynte etter hvert å klage over at jeg var funksjonshemmet, døv, og umulig å kommunisere med. Han slo meg og behandlet meg dårlig.

Fordi jeg hørte dårlig, klarte jeg så vidt å kommunisere med andre folk. Jeg skjønte lite av det andre sa, og jeg likte ikke livet mitt. Snart fikk jeg tanker om selvmord. Jeg prøvde blant annet å kaste meg foran en bil, og jeg prøvde også å gjøre det slutt ved å gasse meg selv på kjøkkenet vårt, men jeg ble reddet hver gang.

Ensom

Jeg var veldig ensom, ingen forstod meg og jeg forstod aldri andre. En dag kom ei venninne på besøk og spurte meg hvordan jeg egentlig hadde det. Jeg begynte å gråte, og fortalte at jeg hadde det forferdelig. Hun spurte om jeg ville be sammen med henne, og hun begynte å snakke om Jesus. Det var første gang jeg hadde hørte om Jesus. Hun fortalte om hans kjærlighet, og om hans planer for min framtid. Jeg fortalte henne at jeg skulle ønske jeg kunne prate. Jeg hadde en følelse inne i meg at jeg aldri kom til å høre ordentlig, eller snakke igjen. Men da jeg hørte om Jesus, fikk jeg allikevel et håp.

Gradvis helbredet
En dag ble jeg med venninnen min på et møte i en kirke. Der så jeg en lam kvinne som spurte om forbønn, og etter et par minutter reiste hun seg og begynte å gå! Det var da jeg sa til venninnen min at nå vil jeg snakke. Nå vil jeg be til Jesus om at jeg skal få snakke igjen! Flere kvinner samlet seg rundt meg mens de ba og ropte til Jesus at han skulle helbrede meg. Etter hvert begynte jeg å nynne og synge. Da fortsatte de og be, og jeg kjente at noe skjedde inne i meg. Jeg ble ufattelig glad da jeg klarte å snakke mer og mer ettersom hørselen gradvis kom tilbake. Det ble bare bedre og bedre. Nå elsker jeg å lovsynge, lese Bibelen og være med på husgrupper. Alle som kjenner meg kan se at jeg er blitt forvandlet. Nå smiler jeg som aldri før. Jesus forandret livet mitt.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter