Lørdag starter sommerens festuke!

Denne helgen ventes flere tusen besøkende til Sarons Dal når kjente talere, gamle venner og hundrevis av barn og ungdom samles til en ny festuke fra lørdag 9. juli til søndag 17. juli.

Denne lørdagen går startskuddet for det årlige Sommerstevnet i Sarons Dal.  Etter rekordmange forhåndspåmeldte barn og unge også i år forventes det at 700-800 barn kommer til å delta på Planetene som tilbyr morsomme aktiviteter og dagsturer tilpasset aldersgruppen. I tillegg blir det møter, seminarer, konserter og god tid til sosialt samvær på campingen, i badeland og i kafé-områdene. Nytt i år er teltet Digg, som tilbyr en god matrett og lett underholdning etter at kveldsmøtene er ferdige.  

– Satsingen på barna de siste årene er målbevisst. Vi ønsker å gi dem en god opplevelse på alle måter. Men vi ser jo også at dersom barna har det bra, har også foreldrene det bra, sier stevnesjef Sten Sørensen. Han legger til at uansett hvor mye ”vi fornyer sommerstevnene i Sarons Dal, vil det først og fremst forbli et misjonsstevne.

Daniel Kolenda
Sarons Dal er den første som har invitert Daniel Kolenda til Norge når han taler på Stevnet torsdag 14. juli og fredag 15. juli. Allerede i ung alder er han utpekt som evangelist Reinhard Bonnkes arvtager, og mange vil huske han fra hans besøk i Sarons Dal sammen med Reinhard Bonnke i 2009.

– Men vi kommer også til å høre noen av de beste forkynnerne i Norden som har gledet Sarons Dal familien i mange år, presiserer stevnesjefen.

Web-TV
I år blir også alle møtene sendt på web-TV over avisen Vårt Land sin nettside og på satellitt på Kanal 10 som finnes på Canal Digital.

Bønnevandring
Den tradisjonelle felleskirkelige Nattverdsgudtjenesten siste søndag under Stevnet er også byttet ut med en bønnevandring lørdag kveld, ledet at Egil Svartdahl. Sokneprest i Kvinesdal, Leiv Gunnar Skiftun, vil da forrette nattverd, men stevnesjefen lover at vandringen vil også inneholde andre overraskende elementer.

Rune Edvardsen, daglig leder for virksomheten, legger til at sommerstevnene har i alle år vært trendsettende for kristenlivet i Skandinavia siden det første Stevnet i 1965.  

– Vi har alltid hatt en enhetlig profil, og vi har klart å fokusere på det mest sentrale, nemlig de gode nyhetene at Jesus elsker alle mennesker. Jeg bærer et ønske om at Jesus skal bli naturlig tilstede blant det norske folk. Jesus trengs midt i hverdagen, i lokalsamfunnet og ute på misjonsmarken.

Rune Edvardsen har tatt over tradisjonen etter sin far og vil tale på åpningsmøte lørdag kveld, etterfulgt av en konsert senere på kvelden. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter