Nært og ekte misjonsmøte

Karis Misjonsmøte ble et nært og ekte møte med familien Edvardsen da Egil Svartdahl snakket med dem om kall, Arils bortgang og fremtiden i Troens Bevis Verdens Evangelisering.

Karis Misjonsmøte har vært et fast innslag siste lørdag under Sommerstevnet siden 1998. Det har blitt samlet inn penger til fattige i Egypt, til trengende i sentral Asia og til nødlidende i Afrika. I år var fokuset å hjelpe unge jenter i Kongo til å bli selvstendige gjennom en yrkesorientert opplæring som gårdbruker i Kongo.

– I Norge gifter kvinner seg som regel av kjærlighet. I Kongo gifter kvinner seg ofte for å overleve. Nå skal vi gi 75 jenter utdanning som gårdbrukere slik at de kan være med og styre sin egen fremtid, sa Rune Edvardsen mens han forklarte prosjektet som kollekten under misjonsmøte skulle gå til.

Nøkkelen
Runes søster, Mona Selseng, viste igjen at hun er sin fars datter med en klar  bibelundervisning.” Hvem har nøkkelen til dødsriket i dag?”, spurte hun. ”Har Jesus behov for å låse opp noe i Himmelen? Jeg tror ikke det er noe som behøves å låses opp der. Nei, han gav nøklene til oss. Vi er blitt så flinke til å låse, men Jesus vil at vi skal bruke nøklene til å låse opp menneskers hjerter for hans kjærlighet,” oppfordret hun i talen sin.

Intervjuet av Egil
TV2 pastor Egil Svartdahl brukte også anledningen til å stille Kari, Rune og Mona spørsmål om Kallet, tiden uten Aril og hva som ligger fremover i Sarons Dal.
Han begynte med å lese en hilsenen fra Aril Edvardsen til Kari i boken om hennes liv. Hn kaller henne ”Verdensmisjonens førstedame”.  

– Kari, hordan går det med deg, nå tre år etter at Aril døde? spurte Svartdahl.

– For meg ser jeg at det blir bare tommere og tommere i huset uten Aril. Men jeg takker Gud for Rune og Mona og hele familien. Og Jesus har heldigvis lovet at det er ikke i morgen han skal være med oss, men i dag. Og det ser jeg. Der har han vært, svarte Kari.

Samlende faktor
Kari og Runi fikk også prate om den dyrebare stunden de hadde sammen i Kenya da Aril Edvardsen gikk bort.

– Jeg visste på en måte at dersom jeg sa fra meg oppgaven med Troens Bevis der og da, ville folk forstå. Men så begynte mamma å be, der vi stod ved siden av min far. Og på en forunderlig måte var det som om kallet han hadde gikk over til meg på en måte jeg aldri har opplevd før. Ingen av de tingene jeg fryktet har skjedd, og jeg er overbevist om at Troens Bevis vil fortsette i lang tid fremover, forsikret Rune.

– Og hva drømmer dere om fremover for Troens Bevis, spurte Egil tilslutt.
– Jeg synes det er fantastisk fint med aksjonen rundt Innfødte Evangelister som vi har sett i år. Det er jo en av grunnpilarene i denne misjonen, men det er nok mange i dag som ikke kjenner til denne tjenesten. Så jeg håper vi får mange, mange nye partnere, sa Mona.

Rune håper at Troens Bevis vil være en stor, samlende faktor i tiden fremover.
– Jeg vil gjerne at plattformen i Sarons Dal skal tilhøre alle. Jeg tror Norge vil være en av de sterkeste aktørene i fremtiden for misjonen. Og jeg har lyst til å se de fundamentale veggene falle slik at rommet blir åpent og folk i verden kan få øye på Jesus!Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter