DIGG-teltet, det er digg det!

Siste kveld med DIGG-teltet er over for årets Sommerstevne. Etter responsen fra publikum å dømme kan man ikke kalle DIGG-teltet noe annet enn suksess!

Det var første året det ble satset på DIGG–teltet med fire kvelder i løpet av stevneuken.

– DIGG-teltet er vel en av de mest perfekte ideene som er blitt skapt på 25 år med tanke på sosialt møtepunkt og fellesskap i Sarons Dal, sier Rune Edvardsen som er leder av Troens Bevis Verdens Evangelisering.

Jeg kan ikke annet enn å tolke at det blir et DIGG-telt også til neste års Sommerstevne.

For å ta konseptet først. Det er et stort telt som rommer maksimalt 250 mennesker, da sitter du som sild i tønne. Noe de også gjorde på et par av disse kveldene.

Gjestene får servert kulinariske retter som Thaimat, skaldyr, fiskesuppe og grillet okse og svin. For å si det slik det var det dyktig kokkelering som fikk maten til å smelte på tunga.

Hver kveld kommer en aktuell gjest som enten spiller gitar, synger eller har en form for underholdning. Det ble en form for intimkonsert hvor gjestene delte fra sine egne liv hvor vi følte vi kom litt mer innpå enn vi ellers ville ha gjort på en vanlig konsert.

Før var det slik at etter kveldsmøtet var ting på en måte over. Den kulinariske matopplevelsen kunne du se langt etter, skulle du sitte og prate måtte du gjøre dette i egen campingvogn eller du rett og slett gikk og la deg for natta. Med dette konseptet får vi oss et godt måltid mat, en god latter og pleiet det gode sosiale leirfellesskapet. Og det er noe av det som i følge Rune gjør dette teltet til en suksess.

Etter fire kvelder med DIGG-teltet er initiativ taker Helge Flatøy strålende fornøyd med hva han og resten av DIGG-gjengen har fått til. Helge har allerede fått flere henvendelser fra kokker som vil være med til neste år. De ser at her er det ikke masseproduksjon av mat, men mat lagd med ekte kokkekunst.

– DIGG teltet er rett ut i fra mitt hjerte. Det var på sin plass og høy tid at det kom noe slikt på plass. Dette er rett og slett bare helt digg, sier Viviann Trommestad som sammen med Lillian Guttormsen har vært Helge Flatøys allierte. Hun har bare fått positive tilbakemeldinger.

Alle jeg har prata med, gjester, artister eller de frivillige servitører, har utelukkende vært positive. Til og med folk som ikke har vært i teltet snakker varmt om DIGG, jungeltelegrafen har tydelig gjort jobben sin.

– Maten har vært fantastisk. For meg selv var vel maten fra siste kveld en høydare selv om det egentlig ikke går an å sette menyene opp mot hverandre. Om det er opp til meg, ville jeg ha gjentatt konseptet. Jeg sier bare kombinasjonen mat + underholdning  det er DIGG det! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter