Bombeoffer helbredet

Lemlestet av Al Quida, helbredet av Jesus. Macy Walter Mwegambo var blant de 80 menneskene som ble hardt skadet da Al Quidas selvmordsbombere sprengte i stykker et israelsk hotell i Kenya, 28. november 2002. 15 mennesker ble drept og Macys skader var store. Til tross for sykehusopphold ble hun krøpling for livet.

Selv om hotellet i Mombasa hadde israelsk ledelse var de fleste ansatte kenyanere. Macy og 65 andre hardt skadete kenyanere fikk ingen hjelp til å betale sykehusoppholdet og flere av dem kom derfor opp i bunnløs gjeld etter angrepet. Det som gjorde situasjonen ennå verre for de skadete var at Paradise Hotell ikke hadde utbetalt lønn til de ansatte de siste 6 månedene. Ifølge BBC fikk de ansatte sparken etter at lederen deres, Phillip Aomo, gjorde flere mislykkete forsøk på å få utbetalt lønnen de var skyldig.

I august, nesten ett år etter angrepet, var Aril Edvardsen invitert til å tale på 50. års jubileet til East African Pentecostal Churches rett nord for Mombasa i Kenya. Etter fellesbønnen for de syke den 7. august kom Macy frem til plattformen med krykkene løftet høyt over hodet. –Jeg fikk se to løftede krykker som beveget seg gjennom forsamlingen mot plattformen, forteller Aril Edvardsen som var kveldens taler og ledet bønnen for de syke. Etter å ha blitt sjekket av nasjonale ledere fortalte Macy til stor jubel fra folkemengden hvordan Al Quida hadde gjort henne til en krøpling ett år tidligere, men at Jesus nå hadde helbredet henne. Dagen etter deltok Macy i en 2 timers lang Jesus marsj langs Swahili kysten sammen med andre stevnedeltagere. Macy Walter Mwegambo går nå normalt, uten krykker, slik hun gjorde før det fatale angrepet på Paradise Hotell da hun ble offer for Al Quidas selvmordsbombere.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter