Akutte behov i Israel

Jødiske og palestinske ledere trygler om hjelp. Under den pågående krisen i Midtøsten er det stor vekst blant jøder og arabere som kommer til tro på Jesus Kristus. Men terroren i området fører også til katastrofale følger for Israels økonomi, og aldri har den økonomisk krisen vært så prekær blant de Jesustroende i landet. De er i akutt behov av økonomisk hjelp for å ta hånd om den åndelige trengselen i Israel.

Terrorbombing og selvmordsaksjoner har skapt fortvilte tilstander i Israel, der mange jøder og enda flere palestinere har mistet livet i den tragiske konflikten mellom de to folkene. De usikre tilstandene har ført til at flere jøder og arabere enn noen gang tidligere søker etter sannheten hos Jesus. Troende jøder og arabere kjemper i dag en fortvilet kamp for å nå Israels byer med evangeliet, nesten uten midler. Mange har mistet jobbene sine på grunn av den økonomiske krisen i landet og står nesten på bar bakke.

David og Lisa Loden, som virker ut fra Beit-Asa forsamlingen i Netanya søker nå partnerskap med norske forsamlinger som kan hjelpe: – Tross alle forsøk og program som skal få bukt med nedgangstrenden i Israel, fins ingen synlig revers, og det å opprettholde den daglige status quo blir verre og verre. Forsamlinger finner det hardere å betale leie og løpende utgifter, og Beit-Asph er intet unntak. Videre forteller ekteparet: ”Vi er dypt takknemlig for de utenfor Israel som har kjent seg ledet til å hjelpe oss materielt.” Men de går selv gjennom vanskelige tider. Hvor vil det ende? De søker nå partnerskap med andre forsamlinger, felleskap og enkeltmennesker som kan hjelpe. Dette ekteparet er bare en av mange åndelige ledere i Israel som har kontaktet Troens Bevis i håp om å få hjelp.

 

Titalls millioner kroner samles årlig inn blant Nordens kristne ”til Israel”; men lite og ingenting av dette går til Israels 80 kjempende Jesustroende forsamlinger. Mange fulltids arbeidere har ventet siden i sommer på å få sitt underhold, selv om Troens Bevis har gitt litt forskudd av penger som ennå ikke er kommet inn.

 

Ønsker du eller din forsamling å vite mer for å hjelpe denne akutte situasjonen i Israel, send e-mail til [email protected] eller ring 38 35 75 00.

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter