Helbredelser i Paraguay

Sterk åndelig hunger og store fysiske behov var trolig grunnlag for en usedvanlig rapport som nylig er kommet inn fra misjonsfronten i Paraguay.

 

Det hele begynner med Ricardo López som nå er blitt selvunderholdt etter å ha mottatt støtte fra Troens Bevis i flere år.

Ricardo López forteller at en kvinne som han nylig hadde bedt for og som var kommet til tro, ønsket å reise inn i Chaco-distriktet, et øde og lite gjestmildt område vest i landet, for å forkynne evangeliet. Hennes mann, som ikke var en troende, fikk jobb på en stor kvegfarm i dette området. Da han skulle dra, kom konen med en bibel som han fikk beskjed om lese hvis han kjedet seg. Mannen tok bibelen under armen og tenkte at han fikk sikkert nok av tid til å lese på den 800 km. lange togturen som lå foran ham. Da han omsider kom frem så noen av de hardbarkede bøndene at han bar en bibel under armen og konkluderte med at han måtte være en pastor.

Så, to dager etter at han kom frem, fraktet en gruppe mennesker en mann til ham som hadde satt et kjøttstykke fast i halsen. Mannen var allerede blitt helt blå i ansiktet, men da det ikke fantes lege innen 300-400 kilometers radius, besluttet familien å ta mannen med til ”pastoren” for å bli bedt for. Den stakkars ”pastoren” visste ikke riktig hva han skulle gjøre, så han la hånden på den syke mannen og sa: – I den Guds navn som min kone forkynner og tror på, bli frisk. Øyeblikkelig hostet mannen opp kjøttstykket foran øynene til alle som var tilstede. Dermed går ryktet som ild i tørt gress, og dagen etter kommer det en mann med et stort infisert sår på leggen, som det har gått mark i. Marken, som det ynglet av, hadde gnagd seg helt inn til beinet. ”Pastoren” gjentar bønnen fra dagen i forveien, og innen kvelden er omme har all marken dødd og falt ut av såret.

Men den uforskyldte ”pastoren” ble for alvor redd da en strøm av syke mennesker nå kom fra nabogårdene for å bli bedt for, og han var ikke lenger i stand til å passe jobben sin. Dermed fikk han lov til å dra hjem for å hente konen sin som han ba komme med ham tilbake:

– Du blir nødt til å komme og be for alle disse syke menneskene slik at jeg kan gå tilbake til arbeidet mitt i fred!

Konen gav beskjed om at hun ville sende bud etter Ricardo López når tiden var inne, slik at han kunne ta seg av den ”nye” flokken med troende som hun nå forventet ville vokse frem. Mens denne rapporten ble skrevet gikk Ricardo spent og ventet på bud ifra denne kvinnen.

Slik er Ricardo nå et flott bilde på selve hensikten bak Troens Bevis’ sin støtte til nasjonale arbeidere. Håpet er at de mange tusen, slik som Ricardo, skal kunne bli selvunderholdt når de får høste fruktene av sitt eget arbeide. Troens Bevis ser at denne historien gjentas i land etter land, selv om rapportene ikke alltid er like usedvanlige som denne fra Chaco i Paraguay, da Gud rett og slett brukte den ufrelste mannen til en kvinne som hadde fått en levende tro på en Gud som gjør mirakler. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter