Fundamentalister skremmer bort søkende

Smell ikke med dørene, skriver Aril Edvardsen i denne månedens leder. Han advarer kristne mot å dømme andre og nevner 4 populære standpunkt som driver søkende mennesker bort fra kirker og bedehus.

– I vår tid finnes det mye fundamentalisme i alle religioner. Fundamentalisme betyr egentlig bokstav og loviskhet. Det finnes både muslimske og kristen-fundamentalister, som over alt smeller med dørene. For eksempel er det norske folk særlig åpne for evangeliet om Jesus akkurat nå, men en del loviske, dømmesyke, kristne fundamentalister driver disse vekk fra kirker og bedehus både hjemme og ute, påpeker Aril Edvardsen i lederen sin.

 

Han nevner videre 4 populære standpunkt blant kristen-fundamentalister som skremmer bort søkende mennesker:

 

1. Sosialismen er fra helvete. Dermed lukker man hjertene på arbeiderpartifolk og sosialdemokrater, både i Norge og EU, som teller flere hundre millioner.

 

2. Allah er ikke Gud, men måneguden, en avgud. Dermed har man lukket hjertene på verdens 1,2 milliarder muslimer.

 

3. Katolisismen er Den store skjøgen, og paven er Antikrist. Dermed har man lukket hjertene på hundretalls millioner katolikker i Europa, Latin-Amerika og andre land.

 

5. Ungdommen er håpløse og idiotisk i vår tid. Dermed har man mistet kontakten med, og lukket hjertene på hundretalls millioner sønner og døtre over hele jorden.

 

– Jesus beveget seg blant alle slags mennesker uten å smelle med dørene. Han talte evangeliet om Guds Kongerike til tollere og syndere, fariseere og saduseere, prostituerte og pengegriske, autoriteter og tjenere, fiskere og bønder. Og det virket.

 

Vi lever i et demokratisk samfunn med folk av alle slags livssyn. Og Gud er den største demokrat, fordi han skapte alle med ”fri vilje”. Derfor er vi ikke blant de dømmesyke som vil styre Norge med KRISTNE LOVER. Det har vi sett nok av skrekkens eksempler på fra Middelalderen og den ”kristne” vikingtid.

 

Staten er verdslig. Men Guds Menighet skal være lys og salt i verden. Martin Luther skilte klart mellom disse ”to regimenter”.

 

Derfor skal vi ikke dømme dem som står utenfor, men spre evangeliet, og la Guds Ord få makt i våre land fra hjertenes grasrot og oppover i samfunnet, skriver Aril Edvardsen.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter