”Himmelen revner ” Ferdig

Erling Borgens dokumentarfilm om Aril Edvardsen har ”verdenspremiere” i Kvinesdal 23. – 25. april.

 

Dokumentaren er finansiert av TV2, men TV-kanalen har likevel gått med på at kinoen i Kvinesdal skal ha ”verdenspremiere” 23. – 25. april 2004, før de senere viser den på skjermen.

– Vi er veldig glad for å kunne holde ”verdenspremiere” her i Kvinesdal, sier kultursjef Jan Schou. Blant gjestene vil være Aril og Kari Edvardsens personlige venner, samt representanter for det religiøse, politiske og kulturelle liv i Norge. Hvor mange andre kinoer som skal vise dokumentaren er ennå ikke klart, og TV2 har heller ikke spikret sendedato.

– Jeg er imponert over hvor raus Aril har vært i opptaksprosessen, sier Borgen. – Han har overhodet ikke stilt noen betingelser. Han har gitt meg frie muligheter – og han fikk ikke selv se dokumentarfilmen før den var ferdigklippet.

Aril Edvardsen innrømmer at han var litt nervøs da Erling Borgen begynte å lage filmen. Men han sier at han møtte en journalist som ikke bare var tøff, men også dyktig, intelligent og rettferdig. I dag sitter Aril Edvardsen igjen med stor respekt for Erling Borgen som en menneskerettighetsforkjemper, og føler seg ”beslektet”.

– ”Aril er et sjeldent raust menneske. Og han er besjelet av religiøs dialog, som han mener er et viktig ledd i et internasjonalt fredsarbeid”, sier Erling Borgen, og legger til at han er stolt over å kunne kalle seg en venn av Aril, som følge av denne lange reisen.

– Aril er noe så gammeldags som et skikkelig menneske. Jeg deler ikke hans kristne livssyn, men har dyp respekt for et menneske som vier hele sitt liv til sitt kall og sin overbevisning. Aril Edvardsens verdensvide virksomhet er Norges største hemmelighet. Til tross for alt man har skrevet om virksomheten ut fra Sarons Dal, aner ikke mange nordmenn hva Aril Edvardsen driver med. Han glir inn og ut hos presidenter og statsministere som den største selvfølge. Erling Borgen har fulgt Aril Edvardsen i 3 av de 200 land hvor Troens Bevis driver virksomhet. Han har også hatt fri adgang til film og TV-arkivet i Sarons Dal.

Borgen sier at filmen er blitt den utrolige historien om arbeidergutten fra Kvinesdal som er blitt en av verdens største vekkelsespredikanter.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter