Kjempet for fred – og Evig Liv

Topp politiker åpner dører for Troens Bevis, drept i bilbombeattentat. Troens Bevis lyser fred over minnet til to gode venner i øst.

 

Troens Bevis og verden for øvrig, fikk en trist melding da det ble kjent at en av Dagestans topp politikere, Magomed Salih Gusaev, var drept av terrorister i et bilbombeattentat i hovedstaden Makatchkala i august, 2003.

Magomed var blitt en god venn av Troens Bevis etter en vennskapskampanje i Dagestan i 1996, da han var utenriksminister og trakk i mange tråder slik at vennskapskampanjen kunne gjennomføres. Året etter besøkte han Norge, og kom også til Sarons Dal hvor han var gjest i hjemmet til Aril og Kari Edvardsen.

Ivan Chekunov, leder for Troens Bevis’ arbeide i Russland og de autonome statene, skriver: – Magomed Salih Gusaev var en meget respektert politiker i Kaukasus og kjempet alltid for fred og menneskerettigheter for alle folkeslag og nasjoner i regionen, og mot all krig. Etter minneverdige møter med Aril Edvardsen, var han en aktiv støtte for dialogen og samtalen mellom forskjellige trossamfunn. Han var muslim, men en meget god venn av de kristne. Kondolanser ble sendt til Dagestans president og regjering på vegne av Troens Bevis.

Samme måned fikk Troens Bevis triste nyheter på ny; leder for Moskvas brevskolekontor, Alexey Ivanov, døde av kreft etter et ganske kort sykdomsleie. Hans eldste sønn, Alexey, tar over stafettpinnen og driver skolen videre sammen med sin mor Tatyana. De har 27 500 elever som tar brevkurset ”Evig Liv” ved brevskolen. Det er brevskolekontoret i Moskva som nå håndterer alle elevene i Russland og de autonome statene, deriblant fra Dagestan, hvor de første elevene begynte, nettopp under vennskapskorstoget i 1996 da Troens Bevis og evangeliet fikk en ny venn i utenriksminister Magomed Salih Gusaev. Troens Bevis lyser fred over minnet til to gode venner i øst. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter