Myndigheter bruker brevkurset for å stoppe krigshandlinger

Myndighetene i Burundi ønsker å bruke Aril Edvardsens brevkurs som basis for fredsarbeide.

Burundi er herjet av en brutal borgerkrig og inntil nå er flere hundre tusen mennesker drept.

 

Biskop Charles Nduwumukama forteller at han nå får oppfordringer fra politiske og religiøse ledere fra hele landet om å organisere forsonings- og fredsarbeide ut fra Aril Edvardens brevskolesentra i byer i alle provinser.

– Vi arbeider på 80 av landets skoler fra ungdomsnivå til universitet. Militærleire og politiskoler får også besøk, sier biskopen.

Siden Troens Bevis startet sitt arbeide i Burundi i 2002 har myndighetene knyttet nære kontakter til Aril Edvardsen og hans sønn Rune Edvardsen. Resultater av vennskapskorstog og konserter, med oppfølging av brevkurs, har gitt så lovende resultater at myndighetene nå ønsker å bruke brevkurset som basis for studieringer og fredsarbeide over hele landet. Brevkurset forklarer evangeliet, hvor aspektet om tilgivelse og forsoning kommer klart frem.

Nå støtter Troens Bevis’ partnere 9 innfødte misjonærer i Burundi. De gjør en bemerkelsesverdig innsats for å spre evangeliet, fred og forsoning i sitt eget land, til tider med eget liv som innsats.

Mary-Therese Nishisikare som får støtte fra Troens Bevis, skriver:

– Jeg har denne siste perioden besøkt militære områder, og sykehus for å forkynne evangeliet. Jeg har fått be for flere soldater som har amputert armer eller bein på grunn av krigen. Framtiden har sett ganske håpløs ut for disse soldatene, som kanskje blir nødt til å tigge for å klare seg i livet. Jeg ser nå håp i øynene deres, og glede over at det finnes en som elsker dem mer enn noe annet, Jesus. En av soldatene hadde fått kallenavnet Slem av de andre soldatene. Før han amputerte begge beina hadde han planer om å gifte seg. Han var blitt veldig bitter. Han var en av dem som nå tror på Jesus. Han har blitt en helt ny person. De andre soldatene kaller ham nå moro-mannen. Han sprer glede rundt seg og har sagt at han tror Gud har en plan for hans liv, og at han tror at Gud også kan hjelpe han med giftemålet. Be for dette landet at Gud må bringe fred, først og fremst inn i hjertene til folk!

Adolphe Nsengiyumva, som også får støtte fra Troens Bevis, skriver:

Jeg jobber mye blant barn, ungdom og studenter. Jeg reiser rundt på skoler og universiteter for å fortelle de gode nyhetene om Jesus til alle. Film har vært et kjempefint virkemiddel for å formidle evangeliet til de unge. Jeg har fått tilbakemelding fra flere rektorer om at de er gledelig overasket over den innvirkningen evangeliet har hatt på elevene. Både oppførsel og prestasjon på skolen har bedret seg etter at enkelte studenter har fått høre evangeliet. I tillegg har en høytstående mann i byen, en av de som leder de militære, også kommet til tro på Jesus. Vi merker at mange familier som tidligere har vært fiendtlig innstilt til evangeliet, nå er åpne og ønsker å høre mer om Jesus.

I følge biskop Charles Nduwumukama sier myndighetene i Burundi at de er åpne for å følge Aril Edvardsens råd i forsoningsarbeidet for å bygge opp landet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter