Stoltenberg må rense AP fra sekulær fundamentalisme og verdslig «sharialov

Pressemelding – Evangelist Aril Edvardsen: «Jeg er sjokkert over at det finns sekulære fundamentalister i dagens Norge, som vil påtvinge annerledes troende sekulære ‘sharialover’», sier Aril Edvardsen, som nettopp kom tilbake fra Sudan etter å ha møtt de muslimske og kristne topplederne i landet, og ledende politikere, som ledd i fredsprosessen.

«Men jeg er glad for at Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg i TV-intervjuer, ser ut til å gå imot disse sekulære fundamentalister i AP, som vil innføre sekulære «sharialover» mot kristne trossamfunn.»

 

Aril Edvardsen er også sjokkert over at Fremskrittspartiet vil innføre det han kaller sekulær «sharialov», og forby muslimske skolebarn å gå med skaut.

 

I hele mitt liv har jeg kjempet mot religiøs fundamentalisme og hard bokstavtro, både blant muslimer og kristne, men det ser ut som om norske media ennå ikke har oppdaget at Norge også har sekulære fundamentalister, sier Edvardsen. Vi har i min generasjon sett forferdelige eksempler på sekulær fundamentalisme, påtvunget religiøse samfunn, både i Stalins Sovjet og Maos Kina.

 

Når vi nå hører uttalelser fra ledende AP folk som Trond Giske og Karita Bekkemellom Orheim mot kirkesamfunn som har trosregler for medlemskap, blant annet om familie og sex, vil konsekvensen bli katastrofe for religionsfriheten og organisasjonsfriheten.

 

Når det gjelder homoseksuelle som det er en kristenplikt å møte med respekt og menneskeverd, har de frihet til å organisere sine egne kirker og menigheter, slik som i USA, for eksempel.

 

Slik har pinsevenner og baptister gjort når det gjelder deres tro på «voksendåp», og adventistene gjort i deres tro på sabbaten (lørdagen) som helligdag. Hele vårt demokrati ville falle sammen hvis pinsevenner og baptister skulle tvinge seg inn i Den Norske Kirke, som tror på barnedåp, eller at adventistene skulle forlange å bli medlemmer av Statskirken.

 

Skal man tvinge seg inn i organisasjoner og kirker av annerledes troende, da kunne jo Carl I. Hagen forlange å bli medlem av AP med sitt politiske syn.

 

Jeg håper virkelig at AP’s ledelse nå er våkne, likeså norsk presse, og blir med og befrir Norge for all fundamentalisme og antidemokratisk ekstremisme, også sekulær fundamentalisme, sier Aril Edvardsen.

 

Fra min bakgrunn i AUF, og som en som vokste opp i et hjem med generasjoner av sosialdemokratiske idealister, har jeg den tillit at Det Norske Arbeiderparti også motarbeider denne sekulære fundamentalismen, og understøtter retten for alle trossyn, politiske syn og menneskesyn til å organisere seg, basert på religionsfrihet, demokrati og organisasjonsfrihet, sier evangelisten fra Sarons Dal. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter