Legedrøm ble misjonsdrøm

”Hjelp, jeg har mistet passet og pengene!” Det var kanskje ikke dette Rune Restad hadde i tankene da han byttet legedrømmen med misjonsdrøm og begynte på Troens Bevis Bibel & Misjonsinstitutt.

 

Rune Restad forandret studieplaner for å gå på bibelskole da han hørte om de tegn og under Jesus gjør på misjonsmarken. Han tar nå tredje året på Troens Bevis Bibel & Misjons Institutt og arbeider som miljøarbeider på skolen. Når studiene er ferdig planlegger han å reise til Thailand som misjonær sommeren 2004. Men først skal han gifte seg med bibelskole elev Lill Helgason.

 

– Jeg skjønte etter noen måneder, hvor privilegert jeg var. Jeg var kommet til en ”misjonsdal”. En dal som masseproduserer evangelister og pastorer.

For å være ærlig så visste jeg ikke noe om størrelsen på det arbeidet som skjedde gjennom Troens Bevis da jeg ankom for første gang. Men nå så jeg konturene. Nå så jeg menneskene. Nå hørte jeg de ukentlige seiersrapportene. De kom fra hele verden. Arabere. Asiatere. Afrikanere. Nordmenn. Evangeliet gikk ut til alle, og hundretusener søkte redningen i Jesus, hvert eneste år, sier eleven som hadde drømt om å bli lege.

 

Rune er én av 40 elever som nå går på bibelskolen. Det som kjennetegner TBBMI fremfor noe annet er fokuset på misjon. Allerede første året får elevene prøve seg i feltet. Skolen er tverrkirkelig og representerer et bredt spekter av norsk kirkeliv, både blant elever og gjestelærere.

 

Restads første møte med skolen levnet liten tvil om hva slags målestokk han skulle ha for øye:

– Verden skal dekkes med evangeliet! Døgnet rundt! Dette var Aril Edvardsens ord da han ankom Troens Bevis Bibel & Misjons Institutt høsten 2000. – Det var visjoner og drømmer som fikk min korte lugg til å peke alle veier. Hva var det dette dreide seg om? Hjertet hans var fylt med djervhet. Det var nesten skremmende, men det var mer. Det var full visshet. Det var Guds visjon. Aril hadde sett hva som måtte til.

 

I tilfelle elevene har romantisert misjonslivet på skolebenken møter de raskt nok virkeligheten i praksis ute på misjonsfronten. Men heldigvis er ikke alle like uheldige som Rune da han var i Thailand.

 

Der fikk han en liten forsmak på hva misjonslivet også kan by på. Da var det godt å kunne ta en krisetelefon til hjemmefronten for å få råd: – Hjelp jeg har mistet både pass og penger.

 

Men den fremtidige misjonæren mistet ikke motet og hadde tydeligvis mersmak på misjonslivet da han kom hjem. Her er meldingen som tikket ut så snart han var tilbake på norsk jord:

 

”Takk for all forbønn angående tap av alt mulig i Thailand.

Alt ble ordnet og ambassade og forsikringsselskapet var meget behjelpelige! Herren hadde plassert meg 300 meter ved det eneste kontaktpunktet for slik hjelp i hele Asia…! Europeiske R. var helt utrolige!

 

Ellers var oppholdet i Thailand spennende. Mennesker ble døpt med Den Hellige Ånd, noen få tok imot Jesus, og 50 laotiske evangelister ble sendt tilbake til Laos med fyr og flamme i hjertet!!! Gud åpnet også døren og gav meg muligheten til å forkynne evangeliet til potensielt 800 000 mennesker på radio! Herren skal ha ALL ære.

 

«For vi forkynner ikke oss selv, men Kristus Jesus» 2.Kor 4:5

Misjonslivet er det beste livet. AMEN.”

 

Inntil nå har ca. 1600 elever gått på bibelskolen i Sarons Dal og 40% av dem er i det som tradisjonelt kalles fulltids tjeneste.

 

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter