Tidligere flyktning bringer evangeliet til Norges innvandrere

Han er av iransk ayatollah-slekt. Ayatolla betyr: «GAVE FRA GUD.» I dag er mannen en ekte bibelsk ayatollah – som betyr «Guds gave. Nå forteller han både kristne og muslimer om Jesus Messias og Guds evangelium.

 

Den iranske muslimen av ayatollah slekt, eller presteætt, tok ved en tilfeldighet brevkurset «Evig Liv» som tenåring i Iran. Som følge av kurset kom han til tro på Jesus. Utvendig fortsatte han allikevel å være muslim, og var uten kontakt med andre Jesus troende. Etter flere år førte en rekke hendelser til at han tok et offentlig standpunkt for Jesus. Trusler fra ekstreme muslimer ble imidlertidig så truende at han valgte å flykte fra landet med sin eldste sønn. I august 1999 ankom iraneren og sønnen Norge, og 17 måneder senere fikk de oppholdstillatelse.

I dag er den tidligere flyktningen engasjert i å bringe evangeliet til Norges innvandrere, særlig iranerne, men også til nordmenn. Han lager også radioprogrammer på persisk og aserbajdsjansk, som sendes til millioner i Iran og Aserbajdsjan.

Ved en tilfeldighet fikk Aril Edvardsen høre historen hans under et besøk i Bærum Pinsekirke. Aril Edvardsen forteller:

«Da han var ferdig med sitt gripende vitnesbyrd, og steg ned fra talerstolen i Pinsekirken i Bærum, satte han seg ved min side på første benk.

– Jeg lente meg til ham og hvisket i hans øre: «Vet du hvem som hadde trykt og utgitt brevkurset som brakte deg evangeliet i din hjemby i Nord-Iran?»

«Nei!» svarte han, «men brevkurset hette «Evig Liv!»

«Brevkurset var trykt og finansiert av Troens Bevis’ partnere i Sarons Dal. Og vi smuglet endog opplag av brevkurset inn i Iran via Sovjetunionen».

Han vendte seg mot meg, og viste meg armene sine, med oppbrettede skjorteermer: «Jeg får gåsehud over hele kroppen, og hårene på mine armer reiser seg,» sa han grepet og beveget.

Og der på benken i Pinsekirken i Bærum, møttes «DE BÅND» som var blitt knyttet mellom en mann av ayatollahslekt i en fjern by i Nord-Iran, og visjonen og virksomheten ut fra den lille norske bygda Kvinesdal – som mange ikke vet hvor ligger, hvis du ikke føyer til ordet Sarons Dal. Vi var ett i Jesus Kristus.»

Vi har valgt å utelate iranerens navn for å beskytte hans identitet.

Tags:
,


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter