Foreldre til voldtatte barn takker Dinasenteret

Rørende gjensyn mellom foreldre og barn: I november 2003 startet Troens Bevis Dinasenteret for misbrukte barn i Kongo. Der får de legehjelp, skolegang og et miljø fullt av kjærlighet. Nå er det plass til 90 barn, og senteret utvides hele tiden.

I februar tok initiativtager Rune Edvardsen med seg to av jentene, som kom til senteret i november, ut i Masisi-området for å et kort møte med faren sin.

Rune forteller: – På møteplassen traff vi flere som hadde barn på Dinasenteret. Etter hvert samlet det seg mange rundt oss. Faren til Nema og Noella, som er to jenter som kom til Dinasenteret i november, kom for å takke meg, og å fortelle hvilken velsignelse senteret hadde blitt for dem. Nemas mor ble drept for ett år siden, og han hadde 6 barn å forsørge. Da Nema og Noella ble voldtatt, klarte han ikke å gi dem nok hjelp. Det var gripende å se denne pappaen møte sine jenter igjen. Møtet ble kort; bare et par timer, mens vi reiste videre innover og skulle ta dem med tilbake på returen.

På en annen møteplass ute i Masisi-området intervjuet medarbeidere ved Dina-senteret nye jenter og kvinner som også er blitt offer for voldshandlinger av geriljasoldater.

– Behovene er enorme og det er noen grusomme historier som kommer frem, forteller Rune Edvardsen. – Ingen har fått hjelp, og alle sliter med kjønnsykdommer og fordøyelsesproblemer.

– Vi skal hjelpe disse menneskene, sier Rune bestemt. – For noen uker siden var jeg i Skien Misjonsmenighet, hvor pastorparet Asbjørn og Solveig Johansen har en flott menighet. På to møter samlet vi inn 28.000 kroner som en start på hjelpen til disse glemte lidende i Masisi-fjellene.

I dag har Dinasenteret tre bygg. – Vi startet med systue, snekkerverksted og et såpeproduksjons-prosjekt. Dette er hjelp til selvhjelp. Barna her er noen flotte barn. Når de forteller sine historier, så er det ubegripelig at de kan fungere i dagliglivet. Men det klarer de altså, forteller Rune Edvardsen.

Dinasenteret har per i dag 12 fulltidsansatte som nå går på kurs for å stå bedre rustet i møte med sterkt traumatiserte kvinner og barn.

– For å stå bedre rustet har jeg fulgt et seminar om rådgivning og krisehjelp til misbrukte kvinner og gatebarn. Nå går jeg på et annet kurs organisert av UNICEF for behandling av voldtatte kvinner og barn, sier Chishishenya Bachiseze Toto, en av de 12 fulltids ansatte ved Dina-senteret.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter