Emanuel Minos til årets Sommerstevne

Emanuel Minos er blant hovedtalerne under 40 års markeringen i Sarons Dal. – Jeg takket ja til å tale på årets Sommerstevne. Ja, jeg kan si at jeg gleder meg veldig og kjenner at dette er riktig, sier Emanuel Minos.

 Den kjente pinsepredikanten traff Aril Edvardsen for første gang i 1964.

– Aril sa: ”Jeg brenner for å bringe evangeliet ut til alle verdens mennesker!” Jeg la hånden på ham og svarte: ”Gud velsigne deg!” forteller Emanuel Minos. I etterkant skilte veiene til den norske pinsebevegelsen og Troens Bevis seg, men etter initiativ fra Aril Edvardsen i 1990 ble forbindelsen gjenopprettet.

– Aril og jeg har senere møtt hverandre ved ulike anledninger. På tross av de vanskelige tidene som ligger bak oss, har vi alltid kjent et godt brødrefellesskap. Mens jeg holdt møter i Flekkefjord høsten 2002, fikk jeg beskjed om at Aril var havnet på sykehuset. Da gikk jeg opp og besøkte ham.

– Vi hadde en lang og god samtale, som endte med at vi bad til Gud sammen. Jeg tror at vi begge kjente noe spesielt. Også i ettertiden har vi fra tid til annen snakket sammen på telefonen, forteller Minos.

– Aril Edvardsen driver et imponerende misjonsarbeide for å nå verdens unådde folkeslag med evangeliet. På den måten har han nådd hele kristen-norges hjerter.

Emanuel Minos er sammen med en annen kjent pinseskikkelse, Morgan Kornmo, blant hovdetalerne under åpningshelgen til årets sommerstevne.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter