Misjonseventyr blir bok

Nå kommer hele historien fra ”Mirakeldalen” i Norge som bok. -Dette er misjonshistorie uten sidestykke i moderne tid, påstår bokens forfatter, Harald Mydland. Boken følger misjonseventyret som begynte i Sarons Dal for 40 år siden. Boka utgis som jubileumsbok i anledning 40-års jubileumet for sommerstevnene i Sarons Dal 1964 – 2004.

Redaktør og medarbeider i Troens Bevis, Harald Mydland, sluttfører i disse dager den spennende boka om den utrolige misjonshistorien fra vår moderne tid; ”Fra Sarons Dal til jordens ender.”

 

Her kan du følge det ekspansive misjonseventyret i Sarons Dal fra den første pionertiden i 1960-årene, gjennom de kampfulle 1970-årene, til medieeksplosjonen i 1980-årene, gjennom 1990-årenes enorme ekspansjon til misjonsfelter i 200 land, fram til dags dato med satellittevangelisering, Internett, nasjonale misjonærer, brevkurs, vennskapskorstog og predikantseminarer, og mye annet.

 

– Hvorfor jeg skriver bok om misjonshistorien ut fra Sarons Dal? Jo, fordi dette er som andre har sagt før meg, kanskje Norges best bevarte hemmelighet. Dette sier Harald Mydland som også er redaktør for Troens Bevis.

 

– Det som fascinerer meg aller mest i studiet av misjonsarbeidet ut fra Sarons Dal, er de enorme ringvirkningene som virksomheten fører med seg. Alt som er født av Gud har jo evnen til multiplisering og mangfoldiggjøring i seg.

 

– Det er nok her Troens Bevis Verdens Evangelisering skiller seg ut fra mange andre misjonsvirksomheter. Aril har ikke bare duret i vei med sine egne visjoner og planer, og heller ikke kjørt seg fast i gamle hjulspor. Han har vist en utrolig fleksibilitet, og omstillingsevne.

 

– Dessuten har han evnet å knytte til seg folk ute på misjonsfeltene med samme hjerte og forståelse for moderne, strategisk misjonsvirksomhet, med sterk fokus på sjelers frelse. Aril er ellers en utpreget handlingens mann med stort mot og store drømmer, resultatorientert, uredd og kjemisk fri for religiøse nykker, mener Mydland.

 

– Historieboka følger utviklingens gang siden Aril i 1960, 21 år gammel, mottok visjonen om misjon til verdens unådde. Det er forresten jo et lite poeng for meg personlig, at dette fant sted i min egen hjembygd, Hauge i Dalane, legger Mydland til.

 

– Boka er en år-for-år-beskrivelse av begivenhetenes gang. Vi følger Aril på hans mange spennende pionérkampanjer til fire verdensdeler, de forskjellige misjonsprosjektene, initiativ og utspill, som er satt i gang opp gjennom årene, de oppsiktsvekkende resultatene, kamp og seier, og mye annet.

 

Boka ”slippes” under det store skandinaviske sommerstevnet i Sarons Dal dette året. For stevnedeltakerne selges boka for ”jubileumspris” – kr. 200.- Normal pris er kr. 298.-.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter