Norsk satellittkanal først i verden med ny web-teknologi

Pressemelding: Den norske satellittkanalen Miracle fra Troens Bevis, er i følge det franske satellittselskapet GlobeCast, trolig den første i verden som tar i bruk et helt ny utviklet web-system for å kringkaste på satellitt.

 

Verdens ledende selskap på satellitttjenester, GlobeCast, lanserte i April et helt nytt web-system skreddersydd for Troens Bevis sin satellitt kanal, Miracle. Det nye systemet, utviklet av GlobeCast og Troens Bevis, gjør det nå mulig for Miracle å kringkaste på satellitt via Internett. Ett hundre millioner potensielle seere kan få inn kanalen med parabol.

 

Miracle kan nå sende programmene inntil fire uker på forhånd til GlobeCast i London, hvor de blir spilt direkte ut på satellitten. Det nye som skjer er at nå fjernes behovet for at Troens Bevis først må sende programmene via satellitt fra Kvinesdal til London, før GlobeCast tar programmene og sender dem videre opp til hovedsattelitten. Dette leddet, som heter ”backhaul” på fagspråket, er fremdels gjeldende for de fleste satellittkanaler. Det nye systemet er kostnadsbesparende fordi det er billigere enn ”backhaul”, og fordi det nå ikke lenger behøves arbeidskraft etter vanlig arbeidstid, helligdager og ferier for å sende programmene til satellitt up-linken i London.

 

Ranjan Thakre, daglig leder for Miracle-kanalen, sier at så fremt han og Globe Cast vet er Miracle-kanalen den første i verden som tar i bruk et slikt system. -Vi er veldig imponert over dette brukervennlige systemet og ser frem til å utvikle tjenesten videre i tiden fremover. Denne nye tjenesten gjør det mulig å sende våre programblokker til London i god tid før sending, men gir oss også fleksibilitet til å forandre sendeplanen via weben i siste øyeblikk.

 

Miracle sender arabisk talende program 12 timer i døgnet til seere i Midtøsten, Nord-Afrika, Den Arabiske Gulfen og Europa via Hotbird 6.

 

Miracle-kanalen drives av Troens Bevis Verdens Evangelisering og ble lansert i Januar 1996. Hensikten med kanalen er å bygge broer av vennskap og forståelse mellom muslimer og kristne.

 

2003 ble et rekord år for Miracle da over 21 011 seere tok kontakt med kanalen for første gang etter å ha sett på programmene. Dette er en økning på over 60 % fra 2002. Seerne får tilbud om et gratis brevkurs som forklarer evangeliet om Jesus. I det siste kvartalet av 2003 deltok mer enn 1500 mennesker i et regelmessig Internett Chat Room (snakkerom) styrt fra et av Miracles kontaktsenter. De tre siste månedene av 2003 var det også 300 som gav respons over SMS. De fem landene som toppet responslisten var Irak, Marokko, Jordan, Egypt og Algeria.

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter