Trampeklapp for ”Himmelen Revner”

Både Aril Edvardsen og Erling Borgen fikk trampeklapp etter verdenspremieren på dokumentar filmen ”Himmelen Revner” i Kvinesdal sist helg.

 

På et storstilt arrangement hvor Kvinesdal kommune og Vest Agder Fylkeskommune inviterte til verdenspremiere av filmen ”Himmelen Revner”, haglet lovordene over både Aril Edvardsen og Erling Borgen.

Erling Borgen har fulgt Aril Edvardsen i tre land, besøkt ham flere ganger i Kvinesdal og saumfart arkivmaterialet. Resultatet er ifølge avisen Agder blitt en varm og ærlig dokumentarfilm om arbeidersønnen som ble verdens evangelist.

Blant gjestene på filmpremieren var Aril og Kari Edvardsens personlige venner samt representanter for det religiøse, politiske og kulturelle liv i Norge.

” Det var et ærlig og gripende bilde av en mann som har fått lov til å bringe noe stort til verden. Han er betydelig større enn det Norge vet ”, sa helseminister Dagfinn Høybråthen etter film premieren. – ” Aril er med på å løfte opp mannen fra Nasaret, og det skaper enhet på tvers av skillelinjer i den kristne kirke, og på tvers av skillelinjer mellom religioner.”

Kirke og kulturminister Valgjerd Svarstad Haugland følte at Erling Borgen hadde laget en film som tegnet ett ærlig og godt bilde av Aril Edvardsen.

” Erling Borgen har laget en veldig god og ærlig film om Aril Edvardsen. Aril er modig, han er radikal, og han er ganske spesiell i forhold til endel andre kristne ledere. Og så er han ganske frimodig samtidig som han er veldig ærlig i forhold til troen sin”.

Ordfører i Kvinesdal, Odd Omland, hyllet Aril sitt livsverk i åpningstalen før visningen av filmen. Han la heller ikke skjul på at Sarons Dal nok har gjort sitt for å sette Kvinesdal på norgeskartet. Minutter senere etter å ha sett filmen hadde ordføreren følgende kommentar: – ” Det er fantastisk og nesten uvirkelig å se på lerretet det som Aril står for og det han utfører. En ser at Aril er en veldig raus person, han er inkluderende, og har utrolig mange sterke menneskelige sider”.

Carola, Bjøro Håland og lokale talenter som Silvia Moi og Birgitta Larsen sto for underholdningen på premieren. Ifølge Carola var filmen ” veldig viktig og veldig fin. Ærlig og ekte. – Det som var veldig bra var at han ikke bare gledet seg over alle miraklene, men de han tenkte på, var de som ikke hadde fått hjelp. Det skaper respekt” , la Carola til.

Journalist Erling Borgen deler gjerne noe av æren med Aril for filmen som ble resultatet av det nære samarbeidet. – ” Jeg er imponert over hvor raus Aril har vært i opptaksprosessen, sier Borgen. – Han har overhodet ikke stilt noen betingelser. Han har gitt meg frie muligheter – og han fikk ikke selv se dokumentarfilmen før den var ferdigklippet”.

Aril Edvardsen innrømmer at han var litt nervøs da Erling Borgen begynte å lage filmen. Men han sier at han møtte en journalist som ikke bare var tøff, men også dyktig, intelligent og rettferdig. I dag sitter Aril Edvardsen igjen med stor respekt for Erling Borgen som en menneskerettighetsforkjemper, og føler seg ”beslektet”.

-” Aril er et sjeldent raust menneske. Og han er besjelet av religiøs dialog, som han mener er et viktig ledd i et internasjonalt fredsarbeid ”, sier Erling Borgen, og legger til at han er stolt over å kunne kalle seg en venn av Aril, som følge av denne lange reisen. – ” Aril er noe så gammeldags som et skikkelig menneske. Jeg deler ikke hans kristne livssyn, men har dyp respekt for et menneske som vier hele sitt liv til sitt kall og sin overbevisning. Aril Edvardsens verdensvide virksomhet er Norges største hemmelighet. Til tross for alt man har skrevet om virksomheten ut fra Sarons Dal, aner ikke mange nordmenn hva Aril Edvardsen driver med”.

Det kan det bli en forandring på når filmen nå blir vist på flere av landets kinoer og TV2 sender en kortere versjon på fjernsyn.

Kinosjef i Kvinesdal, Jan Schou, satte opp to ekstra forestillinger etter at 886 mennesker hadde sett filmen på to dager. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter