Pilegrimer fikk se at Jesu Ånd lever videre i Midtøsten

I påsken reiste 40 nordmenn og 10 dansker til Israel sammen med Troens Bevis. Selv om både Jesus grav og krybbe var tom, fikk pilegrimene se at Jesu Ånd levere videre og virker i regionen. I tillegg til å besøke bibelske steder fikk pilegrimene feire påske sammen med Jesustroende jøder og arabere, både i Israel og de palestinske områdene.

 

De moderne pilegrimene som reiste med buss og overnattet på hotell fulgte Jesus fotspor i regionen der de fikk møte Jesustroende fra de opprinnelige folkeslagene, som bodde i området for 2000 år siden.

 

Selv om både graven og krybben var tom, fikk pilegrimene se at Jesu Ånd lever videre, og virker i regionen med forsoning og tilgivelse. Pilegrimene fikk blant annet besøke Haifas Jesustroende jødiske menighet, som blir ledet av den arabiske pastoren Samuel Awaida.

 

Som et direkte resultat av pilegrimsturene i 1998 og 2000 hadde Aril Edvardsen fått avtalt et møte med PLOs sjefsforhandler Saeb Erekat og lederne i Jeriko. Det var gitt grønt lys for at den lille undergrunnsmenigheten i Jeriko på 10-15 troende skulle få være tilstede på møte og få offentlig anerkjennelse for å kunne virke fritt i det åpne. Skuffelsen var derfor stor da kontrollpostene var stengt inn til Jeriko og bussen ikke fikk slippe igjennom. Saeb Erekrat ba følget innstendig om å forsøke igjen senere, men da var løpet gått for denne gangen. Denne hendelsen er allikevel et eksempel på velviljen lokale kristne nå møter fra palestinske myndigheter, som et resultat av Troens Bevis sin tilstedeværelse i regionen.

 

Pilegrimene fikk også delta på et offentlig møte i Fredssenteret i Bethlehem med byens guvernør og borgermester tilstedet.

 

Bussen fra Troens Bevis var for øvrig den eneste turistbussen som slapp igjennom de israelske kontrollpostene til Bethlehem denne påsken.

 

Da de messianske jødene David Loden og Evan Thomas adresserte pilegrimsgruppen, takket de varmt for støtten de Jesustroende menighetene i Israel får fra partnere i Norge gjennom Troens Bevis.

– Vi er helt og fullt ett med Troens Bevis’ visjon, syn og bibelforståelse når det gjelder Israel og Israels folk, sa Evan Thomas.

 

– Store deler av Vestens evangeliske kristne er opptatt med Israels land, men blinde for Israels folks frelse. Det finnes ingen verre form for antisemittisme enn å la være å forkynne evangeliet om Jesus for Israels folk.

Inntil nå har det offentlige tallet på Jesustroende menigheter i Israel vært 80, men tre kirkeledere fortalte at det nå er over 100 menigheter i Israel.

Troens Bevis planlegger en ny pilegrimstur til Israel i påsken 2005.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter