Jøder i Russland og Kaukasus bringes hjem til Jesus Messias

Ifølge den russiske biskopen Ivan Checkhunov, trenger jødene i Russland og de autonome statene hjelp til å finne Messias, enten de befinner seg i eller utenfor Israels land.

 

Inntil nå har 800 000 russiske jøder emigrert til Israel, men det finners fremdeles hundretusener av jøder i Russland og de tidligere sovjetstatene. Biskopen hevder at det er viktigere å hjelpe disse ”hjem” til Jesus Messias, enn hjem til Israels land.

 

Troens Bevis er med og støtter evangelisering av jøder langs Russlands Svartehavskyst og langs kysten av Kaspihavet i republikken Dagestan. Flere jødiske innfødte misjonærer som virker i disse områder blir underholdt fra Troens Bevis, og hjelper jøder å finne Jesus som Messias.

 

Blant disse er de jødiske innfødte misjonærene Alexander og Sergey, som virker langs Russlands Svartehavskyst ut fra Matsetsa ved Sochi, som er kjent for sine kurbad og varme kilder. Matsetsa betyr ”brennende vann”, oppkalt etter Matsetsaelven og de varme kildene som har 27 slags mineraler. Stedet er kjent fra både gresk og romersk tid, og her har det levd jøder i over 2000 år.

 

Ved siden av å bringe evangeliet til jødene, underviser Alexander og Sergey også en rekke nyfrelste og nydøpte jøder til å bli evangelister blant de mange jøder som lever langs Russlands Svartehavskyst.

 

Også i den muslimske republikken Dagestan støtter Troens Bevis evangelisering blant republikkens jøder. I storbyen Derbent med 200 000 innbyggere, bor det også mange jøder. Her finnes det flere synagoger, blant annet synagoger som er etterfølgere av Israels falske Messias, Menachem Mendel Schneerson, også kalt Lubavitcher-rabbien.

 

Her i Derbent har de unge jødiske vitnene Solomon og Alyosha hjulpet en rekke unge jøder til å finne Jesus Messias.

 

Det er gripende å se hvordan de jøder som har mottatt Jesus som sin Messias gjennom de innfødte misjonærene som underholdes fra Troens Bevis, kjenner fellesskap med våre kristne menigheter, både evangeliske, baptist- og pinsemenigheter, skriver biskop Checkhunov.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter