Indisk ungdom oppdaget sitt menneskeverd

Flere indere rev i stykker sine ID-kort med sitt kastemerke etter å ha hørt Rune Edvardsen tale om menneskeverd. Rune Edvardsen ledet et team på seks fra Norge som holdt nok en Internasjonal Musikk Festival i India, denne gang i samarbeid med over 1000 lokale menigheter.

17.mai reiste Rune Edvardsen, en kameramann og flere musikere til India for å holde nok en Internasjonal Musikk Festival. Konsertene ble holdt i Eluru, en forstad til byen Vijayawada.

Arrangementet var et resultat av et samarbeide mellom Troens Bevis og over 1000 lokale kirker. Det var på forhånd laget 200.000 løpesedler, reklame var plassert på 10 busser og flere rickshawer, TV-reklame ble sent på kabel-tv, video på sentralbanestasjonene og 15.000 plakater var spredt rundt i byen for å reklamere for konsertene.

De lokale arrangørene mente det var 70.000 mennesker tilstede på den siste konserten, men mer nøkterne tall beregner antallet til mellom 35-40.000 mennesker.

Flere av dem som opptrådte på scenen som dansere og korister var unge mennesker som tok imot Jesus på musikkfestivalen Rune Edvardsen holdt i området i fjor.

Under konsertene forkynte Rune Edvardsen et klart budskap om Jesus gjennom tale og musikk. Etter å ha snakket om menneskeverd og hvordan alle mennesker i Guds øyne har lik verdi, tok flere indere uoppfordret opp ID-kortene sine med kastemerke og rev dem i stykker. Det må i midlertidig presiseres at denne handlingen ikke ble oppmuntret til fra plattformen, og at Troens Bevis aldri oppmuntrer til sivil ulydighet i nasjonene virksomheten besøker.

Musikkfestivalene har vist seg å være veldig populære blant hindu ungdom, men selv for lokale kristne representerer den vestlige musikk stilen noe nytt og appellerende.

Allerede i september planlegger Rune Edvardsen 2 nye internasjonale musikkfestivaler, henholdsvis i Rwanda og Kongo. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter