Sarons Dal markerer 40 års jubileum

Pressemelding: For andre gang på kort tid kler den vakre sørlandsbygda Kvinesdal seg i festdrakt, og hyller den verdensomspennende misjonsvirksomheten ut fra Sarons Dal med verdensevangelist og «fredsaktivist» Aril Edvardsen i spissen.

 23. april lagde Kvinesdal kommune og Vest Agder fylkeskommune en storhelg som markerte verdenspremieren på Erling Borgens film ”Himmelen revner” – om Aril Edvardsens liv og tjeneste. Filmen toppet suverent aprilstatistikken på Kvinesdal kino.

Lørdag 10. juli foretar Kvinesdals populære ordfører, Odd Omland, den offisielle åpningen av årets store Skandinaviske sommerstevne i misjonssenteret i Sarons Dal, som markerer 40 års jubileum for sommerstevnene 1964 – 2004.

Omland holder hilsningstale til jubilanten, og får også gleden av å ønske landets statsminister, Kjell Magne Bondevik, velkommen til Kvinesdal. Bondevik, som før har gjestet Sarons Dal og er en god venn av Aril Edvardsen, representerer regjeringen under den spenstige åpningen av årets sommerstevne i Sarons Dal.

NORGES VAKRESTE BYGDESANG
I mai 2004 ble Kvinesdalssangen kåret til Norges vakreste bygdesang gjennom en avstemning i programposten Norgesglasset i NRK.

Under åpningsmøtet for sommerstevnet lørdag 10. juli kl. 19.30 vil det lokale mannskoret ”Tjodolf”, framføre den flotte sangen til glede for hele den store feststemte forsamlingen i Sarons Dal.

Grunnleggeren av Troens Bevis Verdens Evangelisering, Aril Edvardsen, vil også tale til folket, slik han sedvanlig har gjort på åpningsmøtet under stevnene de siste årene.

TIDLIGERE ”STRIDSBRØDRE” PÅ TALERSTOLEN SØNDAG
Men begivenhetene denne åpningshelga er ikke slutt med dette. På søndagens møter skjer en historisk begivenhet som vil vekke oppsikt særlig blant den eldre delen av befolkningen.

På slutten av 1960-årene og gjennom det meste av 1970-årene raste en til dels meget bitter strid mellom noen sentrale ledere i den norske pinsebevegelsen på den ene siden, og Troens Bevis i Sarons Dal på den andre.

To av lederne som skrev under den såkalte ”Hvitboka”, som ble utgitt av pinsebevegelsen som et motsvar til Aril Edvardsen, Morgan Kornmo og Emanuel Minos, entrer begge talerstolen på søndagens møter.

Begge har nå lagt den bitre striden bak seg, og har i intervjuer til bladet Troens Bevis, uttalt at de gleder seg til å være sammen med det store misjonsfolket i Sarons Dal.

Kort sagt en åpningshelg med perspektiver, spennvidde og dynamikk på ekte Sarons Dal vis. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter