Beste JTN noen gang

– Både arrangørmessig og budskapsmessig var dette det beste JTN-stevnet noen gang, sier stevnearrangør Helge Flatøy.

 – Dette var det beste stevnet noen gang, hevder Helge Flatøy. Både arrangørmessig og budskapsmessig var dette det beste stevnet vi noen gang har hatt, sier han. Ungdomstevnet ”Jesus to the Nations” gikk i år av stabelen 20.-24. juni.

I vanlig JTN-stil var åpningsshowet spektakulært og i tråd med årets motto: ”Tilbake til Fremtiden”. Til en omredigert åpningssekvens av filmen med samme tittel, ” Back to the Future”, kjørte den fantastiske bilen ifra filmen inn på scenen. Til publikums overraskelse stavret to forvillede damer fra ”fortiden” seg ut av bilen og underholdt med sin egen stand-up sekvens.

Dyptpløyende seminarer og konkret undervisning fra kjente evangelister som Aril Edvardsen gav ungdommene en relevant forståelse av hvordan og hvorfor en driver misjon i vår samtid. Det var også premiere på filmen ”Asfaltevangeliet” av David Åleskjær, som viser hva som kunne ha skjedd om Jesus var kommet til Oslo i dag.

Ellers var det et mangfold av virkemidler som ble tatt i bruk for å undervise ungdommene, deriblant drama, musikk og video, samt en proff stand-up artist som fremsto som en muslim som argumenterte sterkt for hvorfor han fant påstandene han hørte fra kristne fornærmende og lite tiltrekkende.

En del av hans argumenter vakte en ny forståelse for hvordan muslimer kan tenke, og hvordan en bygger broer og ikke murer i relasjoner når en snakker om Jesus.

Helge Flatøy legger til at det eneste beklagelige under festivalen var at det kunne ha vært flere deltagere.

– Selv om det regnet hele helgen går det ikke an å skylde på været. Vi tror årsaken rett og slett er at det i dag er langt færre aktive kristne i ungdomsmiljøene rundt forbi. For 4 år siden var det henholdsvis 500 aktive kristne ungdommer i Sandes, i dag er det rundt 200, og vi føler at denne trenden nok er representativt for flere steder, forklarer han. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter