1800 mennesker hørte Statsministeren og Aril Edvardsen på åpningsmøtet

Det var til stor applaus statsminister Kjell Magne Bondevik og Aril Edvardsen steg opp på scenen under åpningsmøtet lørdag kveld på sommerstevnet. Nærmere 1800 mennesker hadde samlet seg for å høre både statsministeren og 40. års jubilanten, Aril Edvardsen.

Både NRK, TV 2 og Dagbladet var blant journalistene som ville ha et ord med Aril Edvardsen og Kjell Magne Bondevik i anledning 40 års jubileet. På tross av regn og skyer var det knapt en parkeringsplass igjen på hele området rundt Sarons Dal. Mellom 1700 og 1800 mennesker applauderte både statsministeren og Aril Edvardsen flere ganger i løpet av kvelden.

I sitt innlegg benyttet Statsministeren anledningen til å minne om de kristnes 3 oppgaver i samfunnet slik han ser det. Han fremhevet det å kjempe for menneskerettigheter og de fattige og undertryktes levevilkår, forvalteransvaret av verdens resurser og miljø, og som 3. punkt, de 10 bud som kan oppsummeres i det ene store, å vise nestekjærlighet.

Etter å ha kommet med et personlig kristent vitnesbyrd oppmuntret han Aril Edvardsen og Troens Bevis å fortsette med det han kalte hjertesaken til alle kristne, å spre evangeliet for menneskers frelse.

Etter innlegget fikk han overrakt et rykende ferskt eksemplar av den nye boken om historien til Sarons Dal skrevet av Harald Mydland.

Aril Edvardsen delte sine egne fremtidsplaner for Troens Bevis samtidig som han ga ett kort innblikk i historien som ligger bak virksomheten.

Han fortalte at han fremdeles føler at det var gjenstår et punkt av livsgjerningen Gud gav ham 17. mars 1960, nemlig det å være et vitnesbyrd for hele den ikke kristne del av skandinavias folk om at Jesus lever.

Nå ønsker han å satse på store folkemøter utenfor menighetenes vegger. Han fortalte at det jobbes nå med en koalisjon av resurssterke og kjente personer som ikke alle nødvendigvis deler troen hans, men som allikevel ser på Jesus og de verdiene han står for som løsningen for de nedbrytende tendensene i samfunnet vårt.

Edvardsen kom også med en skarp formaning til de kristne om å ¨komme seg ut av den kristne gettoen, slutte å dømme, og å legge av seg fiende mentaliteten som hersker blant fundamentalistene.

– Vi må ikke spre et hat evanglium, men et nådens evangelium, poengterte han.

Dette stevnet slippes det forøvrig 2 nye bøker om Aril Edvardsen. Den en er en biografi om Aril Edvardsen skrevet av Håvard Rem, den andre er en detaljert og spennende historikk om Troens Bevis Verdens Evangelisering skrevet av Harald Mydland.

Hele åpningsmøtet er nå å få kjøpt på DVD, Video og CD som kan bestilles via Web shopen rett etter at stevne er over.. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter