574 så ”Himmelen revner” i stevnehallen

574 personer kjøpte billetter for å se filmen til Erling Borgen om Aril Edvardsen, ”Himmelen Revner” i stevnehallen på tirsdag ettermiddag. Onsdag og torsdag vises filmen i Kvinesdal kino.

Erling Borgen har fulgt Aril Edvardsen i tre land, besøkt ham flere ganger i Kvinesdal og saumfart arkivmaterialet. Resultatet er blitt en varm og ærlig dokumentarfilm om arbeidersønnen som ble verdens evangelist.

Aril Edvardsen innrømmer at han var litt nervøs da Erling Borgen begynte å lage filmen. Men han sier at han møtte en journalist som ikke bare var tøff, men også dyktig, intelligent og rettferdig. I dag sitter Aril Edvardsen igjen med stor respekt for Erling Borgen som en menneskerettighetsforkjemper, og føler seg sjelelig ”beslektet”.

-Aril er et sjeldent raust menneske. Og han er besjelet av religiøs dialog, som han mener er et viktig ledd i et internasjonalt fredsarbeid , sier Erling Borgen, og legger til at han er stolt over å kunne kalle seg en venn av Aril, som følge av denne lange reisen. – Aril er noe så gammeldags som et skikkelig menneske. Jeg deler ikke hans kristne livssyn, men har dyp respekt for et menneske som vier hele sitt liv til sitt kall og sin overbevisning. Aril Edvardsens verdensvide virksomhet er Norges største hemmelighet. Til tross for alt man har skrevet om virksomheten ut fra Sarons Dal, aner ikke mange nordmenn hva Aril Edvardsen driver med”.

Da filmen ble vist på bygdekinoen i april var det 984 som løste billetter til seks forestillinger, og filmen tronte suverent øverst på Kvinesdals kinos aprilstatistikk. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter