Vi angriper aldri andre religioner i Sarons Dal sa Aril Edvardsen

Vi angriper aldri folk av andre religioner i Sarons Dal, sa Aril Edvardsen på onsdagens kveldsmøte. Carl I. Hagens utspill mot muslimer på Levende Ord konferansen i Bergen var nyheter i går på flere av de arabiske TV-stasjonene.

I dag så jeg at Norge var på de arabiske nyhetsstasjonen i hele Midtøsten som et ondt land på grunn av Carl I. Hagens angrep på Muhammed og Islam. Heldigvis hadde de med at Erna Solberg fra Høyre ikke var enig i dette, men det kommer allikevel til å skade Norges rolle, sa Aril Edvardsen på kveldsmøtet. Selv er han en aktiv bro bygger som har arrangert flere fredskonferanser for ledende religiøse og politiske krefter bl.a. i Pakistan og på Vestbredden.

Vi angriper aldri folk av andre religioner i Sarons Dal. Så hører du til der, at du vil angripe andre religioner, er det rom for deg i Sarons Dal hvis du omvender deg, men det er ikke sånn vi gjør.

Etter denne innledningen til gårsdagens møte inviterte Aril Edvardsen en muslimsk mann opp på scenen som også er medhjelper under stevnet.

Hassan har fått politisk asyl i Norge og kommer fra Jenin i de palestinske selvstyre områdene. Han forklarte at etter at han kom til asyl mottaket på Moi i Lund kommune var det et kristent ektepar som inviterte ham inn i hjemmet sitt og med på møter om søndagen. Da han ringte for å høre om han kunne være medhjelper under stevnet i Sarons Dal selv om han var muslim, fikk han et klart ja. Innimellom arbeidsøktene deltar han på alle møtene og bibeltimene.

– Mange tror at jeg er en kristen fordi jeg går på møter, men jeg er hundre prosent muslim, forklarte Hassan til Aril foran en full stevnehall.

– Men tror du på Jesus?, spurte Aril Edvardsen.

– Selvsagt tror jeg på Jesus Kristus, på lik linje som jeg tror på Muhammed, svarte Hassan.

– Men tror du at Jesus er Messias?

– Ja, vår hellige bok sier at han er Messias og det tror jeg 100% på, svarte Hassan.

– Når muslimene venter på at Jesus skal komme igjen og gi fred, er det den samme Jesus som kristne har?

– Ja, vi muslimer venter på Jesus Kristus og vi tror på alle hans mirakler nøyaktig som det står skrevet i bibelen. Tror du ikke på det er du ikke en ordentlig muslim. Vi venter på at Jesus skal komme igjen og bringe fred på jorden, avsluttet Hassan.

Aril understreket at det er klart at det er fremdeles tros forskjeller mellom muslimer og kristne, men at det på dette grunnlaget ikke skulle være noe i veien for at kristne og muslimer kan jobbe sammen for fred. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter