Avslutning med evangeliesentrene og Svein Magne Pedersen

40 års jubileumsstevne i Sarons Dal 1964 – 2004. Det store skandinaviske sommerstevnet i Sarons Dal, som for anledningen markerer 40 års jubileum for de felleskirkelige stevnene i Kvinesdal, har nok en gang brakt viktige signaler til det skandinaviske kristenfolk.

Gjennomgangsmelodien har vært behovet for å bryte isolasjonen i den kristne ”ghettoen” og som skal bryte ut til det brede lag av folket på ”gjennombruddsstedene”. Det var evangelist Aril Edvardsen som brukte denne betegnelsen for å markere behovet for nytenkning i måten vi kan nå de titusener av skandinavere med evangeliet, som egentlig tror på Gud, men som ikke finner en naturlig tilknytning til kirke og bedehusliv.

Men før vi virkelig kan trenge gjennom med evangeliets gode nyheter til ”folkehavet”, må vi ”rense garnene”, det vil si kvitte oss med en del gamle fordommer (for eksempel mot muslimer og fremmede), en del religiøse tradisjoner, og gammelmodige ”fangsmetoder”.

Pastor Åge Åleskjær i Oslo Kristne Senter tok opp denne tråden i en forrykende tale torsdags kveld, der han utla den velkjente beretningen om den fortapte sønn i Lukas 15. Åleskjær betonte særlig den enorme forskjellen i holdning hos Faren og den hjemmeværende sønnen, farens åpne armer mot synderne, i motsetning til den sinte hjemmeværende sønnens negative holdninger.

AVSLUTNING MED EVANGELIESENTRENE
Det store skandinaviske sommerstevnet avsluttes lørdag og søndag kveld med tettpakket program. Lørdag kveld taler Rune Edvardsen og den velkjente nordnorske internasjonale evangelisten, Bjørnar Heimstad.

Søndag 18. juli blir det storsøndag hvor pastor Gunnar Jeppestøl fra Vennesla og Philip Aarstad fra USA taler om formiddagen. Om ettermiddagen er det igjen duket for stor felleskirkelig nattverdsgudstjeneste hvor biskop Ernst Baasland taler.

Jubileumsstevnet avsluttes søndag kveld med de velkjente Evangeliesentrene på plattformen, samt den kjente ”tv-evangelisten”, Svein Magne Pedersen, kjent for sine mange helbredelsesmøter for syke. Pedersen vil også be for syke i dette møtet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter