Tar Jesus til ungdommer i krigs og katastrofe områder

Fra 7. til 20. september skal Rune Edvardsen ha konsertkampanjer i Kongo og Rwanda. Hensikten er å gi ungdommene i regionene håp for fremtiden gjennom tilgivelse og forsoning.

Når Rune Edvardsen drar til Ruhngeri i Rwanda, og Goma og Bukavu i D.R. Kongo i september, er det i første rekke for å komme i tale med ungdommene i dette krigs- og katastrofeherjede området rundt de store innsjøene i Sentral-Afrika. Ved å holde en serie konsertmøter, også kjent som ”Internasjonale Musikk Festivaler”, der lokale artister blir invitert til å delta, bringer Edvardsen evangeliet om tilgivelse og frelse gjennom sang og forkynnelse. Slik situasjonen nå er har ungdommene en svært kort fremtid og ikke mye håp.

På grunn av de blodige rasekrigene og aids-epidemien, er det nå en stor overvekt av ungdommer i disse landene, det estimeres at 70 prosent av befolkningen er under 20 år. I tillegg er gjennomsnitts levealderen bare 26 – 35 år. Et flertall av ungdommene som kommer på konsertene vil være direkte berørt av lidelsene i området, enten som offer eller utøvere av krigshandlinger.

Det blir helt avgjørende for fremtiden til millioner av mennesker om ungdommene velger tilgivelse og forsoning eller å fortsette den onde sirkelen av hat og hevn. Selv om flere av fraksjonene har skrevet under på fredsavtaler, blomstrer krigshandlinger sporadisk opp, som nå i august da minst 160 flyktninger ble drept i Burundi av opprørsoldater som operer i grenseområdene mellom Rwanda, Burundi, Kongo og Uganda. Områdene er svært turbulente og ikke ufarlige å oppholde seg i. Rune var selv med hjelp til nødstillte rett etter at byen Bukavu fallt i hendene på opprørsgruppene i Juni i år. Bukavu var i full krig i 2 uker før regjeringssoldatene igjen fikk kontrollen.

For ungdommene som kommer på konsertene og selv er rammet av aids eller blitt foreldreløse på grunn av aids-epidemien, kan Jesu ord om frelse og evig liv bli en styrke og trøst gjennom smerten og savnet.

Rune Edvardsens kampanje i dette området er et ledd i en stor aksjon Troens Bevis startet i Rwanda i 2001 og fortsatte i Burundi og Kongo i 2003. Siden den gang er det nå 500.000 personer i området som har meldt seg på brevkruset ”Det nye liv”. Burundis myndigheter har også begynt å ta det i bruk i skolesammenheng for å skape forsoning mellom stridende hærer og stammer. Han har også på vegne av Troens Bevis startet flere humanitære prosjekter i regionen, deriblant et hjem for foreldreløse gutter, og et senter for mishandlete jenter i Kongo. www.runeedvardsen.com

Rune Edvardsen har holdt flere Internasjonale Musikk Festivaler i Den tredje verden. Senest i mai 2004 var han i India, hvor flere tusen ungdommer kastet ”kastemerket” sitt i forståelse av at alle mennesker er like i Guds øyne.

Ønsker du å hjelpe Rune Edvardsen å ta Jesus til ungdommer i krigs og katastrofe områder i Afrika, kan du øremerke prosjektet og gi en gave direkte via web-shopen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter