Advarer mot amerikansk misjonsteknikk

Aril Edvardsen advarer Nordens kristne mot amerikansk misjonsteknikk og praksisen med nykolonialistisk tankegang.

 

– I USA satser kristenfolket på seg selv og sine egne amerikanske ”misjonærer” og gjør lite for å drive verdensvid evangelisering gjennom nasjonale vitner og nasjonale kirker, skriver Aril Edvardsen i juli\august nummeret av Troens Bevis. Resultatet av denne teknikken er at amerikanerne alltid må være til stede på misjons feltet og selv stå i sentrum og ledelse av evangeliseringen. Dette fører igjen til et enormt misbruk av misjonspenger, hevder han.

I artikkelen nevnes flere skrekkens eksempler på store summer som blir sløst bort på prosjekter som kunne blitt utført både rimeligere og mer effektivt ved bruk av nasjonale personer.

I stedet påpeker Aril Edvardsen at det finnes et bedre alternativ og viser til ”3-selv”-menighetene som er Selvunderholdte, Selvstyrte og Selvformerende. Disse menighetene er blitt plantet av innfødte misjonærer som får underhold av nordiske partnere, som på denne måten har en ”stedfortreder” på misjonsfeltet gjennom Troens Bevis.

Ved å underholde og sende ut 12 000 innfødte misjonærer gjennom årene har titusener av ”3-selv”-menighetene blitt plantet.

Her er noen få eksempler:
· 600 menigheter plantet i statene Parana og Mato Grosso, Brasil.
· 2 200 menigheter plantet i Kenya, Øst-Afrika
· 300 menigheter i Armenia
· 2100 menigheter i India
· 2700 i Indre Mongolia
· 353 i krigsherjede Sudan

Bestill et gratis Troens Bevis Magasin abonnement fra Web-shopen. Da får du dypt pløyende misjonsartikler hjem i posten hver måned. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter