Oljer fredsprosessen i Sudan

Aril Edvardsen samler topp politiske, muslimske og kristne ledere i Sudan til en ny ”Freds- og harmoni konferanse” i februar 2005.

I februar 2005 planlegger Aril Edvardsen en stor evangelisk kampanje i Sudans hovedstad Khartoum. I den forbindelse vil det også bli holdt en ”Freds- og harmoni konferanse” mellom politiske, muslimske, kristne og andre ledere i hovedstaden.

Rune Edvardsen har allerede vært 2 ganger i Sudan i forbindelse med forberedelsene til kampanjen, og Aril Edvardsen har besøkt landet en gang med planleggingsmøter. Da fikk han møte en av Sudans politiske topper som også er en religiøs leder, Dr. Sadiq Al Mahdi. Han har vært landets statsminister 2 ganger.

Fra sitt eksil i Eritrea siden 1996, har han ledet den sudanske opposisjonen inntil Sudans nåværende regjering inviterte ham tilbake til Sudan på slutten av 2003. Politiske observatører betrakter dette som en endelig bekreftelse på at regjeringen begynner å bli svak, og trenger folkets støtte.

I 2004 undertegnet regjeringen i Khartoum og lederne for separatistbevegelsen i Sør-Sudan en fredsavtale i Nairobi, som skal gjøre det slutt på den blodige borgerkrigen mellom nord og sør som har pågått siden selvstendigheten på 1960-tallet.

Aril Edvardsen mener at det er ikke nok at politikere i begge leire setter sitt navn på et stykke papir. Han tror at fredsprosesser må ”oljes” ved at religiøse ledere kommer sammen og arbeider for fred, harmoni og menneskerettigheter på grasrotplanet. Derfor vil han samle Sudans religiøse, såvel som politiske ledere, for å olje de pågående fredsprosessene som nå er iverksatt fra høyere hold.

Denne ”Freds- og harmoni konferansen” er en av flere Troens Bevis har stått for i turbulente områder preget av religions konflikter og terror.

For å lese mer om Aril Edvadsens planlagte tur til Sudan i Februar 2005, se s. 26 i Troens Bevis september 2004.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter