Rapport fra Rune og Bjørnar i Rwanda og Kongo

Turen har bydd på store utfordringer, spesielt i Rwanda og Goma, der vi slet mye med opplegget. Med tekniske problemer, slik som utstyr som brant opp, samt regn, ble det bare et møte vi fullførte.

2000 brevkurs ble delt ut den kvelden. Etterpå var det sportsfestival hvor ca 6000 brevkurs ble distribuert.

Så videre til Goma, hvor vi opplevde å spille og tale for ca 15 000 mennesker på den største konserten og flere tusen fikk brevkurs som oppfølging. Her besøkte vi også Dina- og Bethsaida Senter, som går svært bra.

Det er utrolige historier å høre i Goma. Pygmeene lider og blir drept, og til og med spist. Høvdingen for en av Pygmégruppene hadde nettopp forlovet seg med en ung 24-årig dame. Sist uke kom hun aldri hjem og ble funnet med avskåret tunge, hjertet og kjønnsdeler fjernet, og begge hender kuttet av.

Detter er Pygmeenes virkelighet. Vi har 1100 familier som vi hjelper. Det er stor vekkelse blant dem, men problemet er at de flykter tilbake til skogen når det er krigshandlinger

Vi er nå i Bukavu, hvor krigen herjet i juni måned. Kongo er det mest ustabile sted i verden. Soldater kontrollerer over alt.

I går åpnet vi med 25 000 mennesker på stadion, til stor fest hvor musikk og preken gav et kraftig innhogg i tilhørerskaren. Flere tusen gav respons på Bjørnar Heimstads budskap. Vi tror det kommer til å bli enorme resultater etter kampanjen. Med 25 000 første kveld kan det bli utrolig mye folk her.

Les mer i Toens Bevis og nettsider etter hjemkomsten.

Med hilsen fra Rune Edvardsen og team i Bukavu D.R.Congo. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter