Mistet 5 barn oppfordrer allikevel Beslan til å tilgi

Under begravelsen til 5 barn fra to pastorfamilier i Beslan, ble de flere tusen fremmøtte oppfordret til å tilgi etter at sørgende begynte å forbanne terroristene og sverge på hevn.

 

-Under begravelsen til 5 barn fra to pastorfamilier i Beslan, ble de flere tusen fremmøtte oppfordret til å tilgi etter at sørgende begynte å forbanne terroristene og sverge på hevn.

– En atmosfære fylt av smerte, desperasjon og hevn kan merkes når en nå kommer til Beslan, skriver Troens Bevis sine representanter i byen, biskop Ivan Chekunov og Pastor Denis Kuzmenko. Da flere tusen mennesker var samlet til begravelsen av 5 barn fra to pastorfamilier, begynte noen i mengden å rope etter hevn og forbannelse over terroristene. Da reiste den ene pastoren seg som hadde mistet 2 av sine og sa: Ja, vårt store tap kan ikke forandres nå. Men vi kan ikke kreve hevn. Som kristne må vi følge Jesu ord i Bibelen. Han lærte oss å tilgi, og hevnen tilhører vår Gud. Deretter tilføyde faren til de 4 drepte barna som avslutning på begravelsen: Det var Herren som gav oss disse barna. Men nå er de hjemme hos Ham, og venter på oss. Må Herrens Navn bli prist!

For to uker siden publiserte websiden en liste over menighetsbarn som var savnet i Beslan, deriblant de 6 barna fra de to pastorfamiliene. Pastor Sergei Totiyev, hans kone Bela og 3 barn ble tatt som gisler. Foreldrene overlevde, sammen med deres 12 år gamle sønn Azamat, som ble innlagt på sykehuset i Vladikavkaz med store øyeskader. Deres 9 år gamle datter Anna ble funnet død etter eksplosjonene og skytingen, mens den andre datteren Dzerassa (15 år) er ennå ikke funnet eller identifisert.

Pastor Taimuraz Totiyev og hans kone Riyas 5 barn var også blant gislene, og bare datteren Madina overlevde, og ble brakt til sykehuset. Datteren Lyuba (12 år) ble funnet død, mens døtrene Larisa (14 år) og Albina (10 år), og sønnen Boris (8 år) er ennå ikke funnet eller identifisert.

Fremdeles er 250 av de 1200 gislene savnet, halvparten av dem barn.

I ”Amond” kirken i Beslan henger det nå en liste over 34 av søndagskolebarna som ble tatt som gisler, inkludert søndagskolelæreren. Ifølge listen er 16 av barna funnet omkommet eller er fremdeles savnet. Søndagskolelæreren mistet også livet.

Baptisten Irina, som pastor Kuzmenko traff på gravlunden, viser gravstedet til hennes 9 år gamle sønn, Arthur. Hun var selv et gissel med sine to barn i tre dager. I løpet av noen få minutter har Irina og Troens Bevis sine medarbeidere kommet frem til ruinene fra skolen. Istedenfor blomster er den nedbrente grunnen dekket av åpnede vannflasker.

– Den tredje dagen var spesielt forferdelig, forteller Irina. Barna fikk ikke vann selv om de var under forferdelig stress og nær ved å besvime etter å ha sittet nede i 3 dager. Flere av barna var nå så tørste at de begynte å drikke sin egen urin. På tross av redselen for å dø klarte Irina å ta seg frem til en vask for å hente vann til hennes to sønner, Arthur og Mark. De hadde heller ikke lov til å prate. Hun forteller at noen troende barn som satt i nærheten av henne viste med kroppsspråket at de ba. Hun dekket den yngste sønnen med kroppen sin og prøvde å trøste ham og sa at selv om vi dør så går vi til Herren.

– Jeg vet det, svarte Mark, men jeg vil så gjerne se pappa igjen. Irina og Mark kom levende ut av bygningen, men først var hun vitne til at sønnen Arthur ble skutt foran øynene på henne.

– Smerten som vi ser i Irinas øyne når hun tenker tilbake på hva som skjedde i skolebygningen er ubeskrivelig. Det er smerten til hele Ossettias folk som har lidt seg gjennom mange kriger i flere år.

Biskop Ivan Checkhunov forteller at til tross for folkets raseri mot terroristenes avskyelige gjerninger, er mange i Beslan åpne for Guds Ord. Mange barn er ennå i sjokk. Han sier også at søndagskolen i Beslan trenger nå en ny bygning for å kunne motta alle barn og voksne som er interessert.

Biskop Ivan Checkhunov oppfordrer Troens Bevis’ partnere og skandinaviske kristne om å be for folket i Beslan, og da særlig for deres trosfrender som mistet sine barn, og for nybygget som søndagskolen nå trenger.

Troens Bevis har gjennom Karis Misjon sendt en liten gave på 5000 dollar, til støtte og hjelp for Beslan.

Når Troens Bevis er involvert i evangelisering i over 200 land, unngår man ikke å ”komme bort i” lignende katastrofer, kriger og ulykker som i Beslan, og den hjelp man sprer ut over verdens katastrofeområder, blir bare som ”en dråpe i havet”.

Men både Beslans kristne og Ossetia-Alanias president og stortingspresident er takknemlige for om man bare tenker på Ossetias terrorofre i denne traumatiske tid, sier biskop Ivan Checkhunov.

Tags:


Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter