Jordskjelvsofre får trøst i ”Lykkens telt”

I den jordskjelvsrammede byen Bam i Iran har nasjonale troende hjulpet med å sette opp en teltby som bespiser over 1000 mennesker hver dag. Lokale myndigheter hjalp også til med å frakte busslaster av barn til ”Lykkens telt” hvor de får delta i sport og lek.

 

I den jordskjelvsrammede byen Bam har nasjonal troende gjort en stor innsats etter jordskjelvet som krevde over 26 000 menneskeliv i romjula 2003. ”Lykkens telt” er nå satt opp midt i byen, og lokale myndigheter hjalp til med å frakte busslaster av barn fra skolene dit. Inntil nå har over 5000 barn vært innom. Det er heller ingen hemmelighet at dette er et ”evangeliets telt.”

-Hver dag strømmer mengder av barn inn i ”Lykkens telt”. De bråker, krangler og sliter oss ut, men vi er så begeistret over at de får lov til å være ”bare barn” etter så mye lidelse. Teltet er et unikt vitnesbyrd til våre folk. Barna tegner, maler, bygger, synger, spiller på musikkinstrumenter, spiller drama og driver med sport og lek, forteller en av medarbeiderne som jobber i teltet.

I teltbyen som vokste opp etter skjelvet har teamet sammen med en lokal menighet og andre organisasjoner bespist over 1000 omdagen. For å hindre utbrudd av sykdom og pest har de også delt ut utstyr til personlig hygiene til flere tusen mennesker. 40 Jesus troende ble kurset profesjonelt i hvordan de skulle hjelpe traumatiserte mennesker, så oppgaven ble ikke gitt til ”entusiastiske amatører.”

-Teamet vårt fant en befolkning i sjokk, som bare vandret rundt etter jorskjelvet. Mange hadde mistet hele familien, og ønsket å dø selv. Ansikt til ansikt med denne desperasjonen, lyttet vårt team og brakte et budskap om håp til sitt eget folk på deres eget språk, forteller en av medarbeiderne i Bam, Iran.

-En 80 år gammel afghaner mistet tre sønner og alle barnebarna, unntatt ett. Som afghaner har de mottatt mindre hjelp enn andre lokale. Huset var smadret. De ønsket å dele sin sorg og tok teamet vårt med for å vise ruinene. De viste teamet sine brødre og søstres bøker. De har vært meget åpne for å høre om Guds kjærlighet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter