Reinhard Bonnke stoppet i Nigeria
Reinhard Bonnke sin siste kampanje i Nigeria ble stoppet av den muslimske guvernøren i området. – I dag trenges det et viktig forarbeide for å bygge vennskap og broer mellom kristne og muslimer, for å kunne holde kampanjer i sterkt muslimske områder, skriver Aril Edvardsen i bladet Troens Bevis.
Reinhard Bonnke er trolig den evangelist som i dag samler flest mennesker i hele verden til sine møtekampanjer. Særlig i Afrika samles hundretusener til hans møter, der titusener søker frelse og mange helbredelser og under skjer.
I de siste årene har Reinhard Bonnke holdt en rekke enorme kampanjer i Afrikas mest folkerike land, Nigeria, som opplever sterke motsetninger mellom det muslimske nord og det kristne og animistiske sør.
Reinhard Bonnke’s enorme møter i Nigeria, som har samlet opp til 1 million mennesker, har kun vært mulig fordi Nigerias kristne president Olusegun Obasanjo har gitt tillatelse til møtene.
Men i Reinhard Bonnkes partnerbrev i august/september 2004, fortelles det at hans siste kampanje i Ilorin, Nigeria, ble stanset av muslimene, med den muslimske guvernøren i spissen. Reinhard Bonnke forteller i sitt nyhetsbrev at møtene i byen Ilorin måtte holdes i jungelen 10 km utenfor byen. Allikevel kom 125 000 til det første møtet, mens ca. 225 000 var samlet til det andre møtet. Den tredje dagen grep provinsens muslimske guvernør inn, og stanset møtene.
Mange kristne var rasende og ville hevne seg på muslimene, men Reinhard Bonnkes oppfordring til å holde fred ble etterfulgt.
Til tross for at mange tusener søkte frelse i de to første møtene, forteller Reinhard Bonnke at han er bedrøvet for at det meste av de store pengene som man investerte i slike store kampanjer gikk tapt, fordi møtene ble forbudt. Reinhard Bonnke forteller at han ikke har gitt opp byen Ilorin, men har allerede begynt forberedelsene for en ny kampanje i fremtiden.
– I dag trenges det et viktig forarbeide med kontakter direkte med muslimske ledere, for å bygge vennskap og broer mellom kristne og muslimer, for å kunne holde store evangeliske kampanjer i sterkt muslimske områder, kommenterer Aril Edvardsen i bladet Troens Bevis.
Troens Bevis har i flere år erfart at ved å bruke tid på å bygge relasjoner med muslimske myndigheter og religiøse ledere har de mer enn en gang fungert som skjold mot religiøse ekstremister. Da Aril Edvardsen holdt kampanje i Nord-Ossetia, sendte den muslimske presidenten Alexander Dzasokhovs 6 av sine egne livvakter for å passe på teamet fra Troens Bevis. Og i den senere tid har de muslimske myndighetene i både Pakistan og Malawi åpnet dørene og gitt beskyttelse slik at evangeliet om Jesus kunne bli forkynt for landets befolkning.
Nå forbereder Aril Edvardsen en vennskapskampanje i Sudan i februar 2005, etter nært samarbeide med landets myndigheter.