Jesus ble større enn ulikhetene våre

– Jesus ble større enn ulikhetene våre, forteller messianske jøder og palestinske kristne som deltok på en arabisk/jødisk konferanse i Tyskland i sommer.

 

Flere av de nasjonale vitnene som Troens Bevis støtter i Israel ble invitert til å delta på en arabisk/jødisk konferanse i Tyskland. «Musalaha», som konferansen het, er arabisk og betyr forsoning. «Musalaha» arrangerer vanligvis turer for messianske jøder og kristne arabere til ørkenområder. Det spesielle med denne konferansen var at hele familier fikk anledning til å delta. På grunn av den spente politiske situasjonen og alle restriksjonene i Israel, var det lettere å arrangere konferansen utenfor enn innenfor landets grenser.

– Det var 12 messiansk-jødiske familier og 12 kristne-arabiske familier fra forskjellige steder i Israel og «Arafat-styrte områder» som deltok, inkludert vår familie, forteller norske Elin Elkouby. Hun er gift med den messianske jøden Nissim, og de er begge aktive i det messiansk jødiske miljøet i Israel.

– Deltakerne hadde veldig ulik bakgrunn både mht. erfaringer og bibelsyn, men Jesus ble større enn våre ulikheter, slik at det som skiller oss ble mindre enn det som forener oss. Vi hadde gleden av å være sammen med både Jack Y. Sarah, som er med og bygger en menighet i øst Jerusalem, og Nihad Salman fra Bethlehem som begge får støtte fra Troens Bevis.

Jack Sarah beskriver selv forsoningskonferansen som en tid med helbredelse og fornyet kjærlighet til hverandre;

– Det ble en tid for helbredelse i Kristi kropp og en fornyelse av kjærligheten til hverandre. Etter denne konferansen har jeg tatt fatt på undervisningen ved Betlehem Bible College med ny glød.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter