Gode nyheter for giverne

Det nye forslaget om å øke fradragsbeløpet fra 6000 til 12 000 kroner er gode nyheter for Troens Bevis sine givere. Ektepar kan da skrive fra opp til 24 000 på skatten.

Dagens regler innebærer at partnere som gir inntil 6 000 kroner i gave vil få 28 % av dette beløpet tilbake på skatten. Det tilsvarer 1680 kroner.

Når det nå ser ut som om fradragsbeløpet økes til 12 000 kroner i 2005, ifølge forslaget til det nye statsbudsjettet, kan giverne få tilbake hele 3 360 kroner av det beløpet.

Tor Lorentzen, økonomisjef i Troens Bevis, minner ektepar som støtter Troens Bevis sitt arbeide om å registrere navn og personnummer hver for seg, da fradragsbeløpet er personlig.

– Ektefeller som støtter vårt arbeide bør begge registrere sitt navn og personnummer i våre registre. Dermed kan et ektepar som støtter Troens Bevis få opptil 12 000 kroner i skattefradrag i år, og hvis det nye budsjettforslaget går igjennom, 24 000 kroner neste år – hvis de er registrert som giver, påpeker Lorentzen.

Troens Bevis har budsjettert med 36 millioner kroner til misjonen i år. I 2003 hadde Troens Bevis sitt beste år noen gang da det kom inn 32,5 millioner i gaveinntekter.

Ifølge Vårt Land ga nordmenn i fjor 677 millioner kroner til organisasjonene som er omfattet av fradragsordningen. Den rekorden blir trolig slått i år. Finansdepartementet tror at det kan bli søkt om fritak for hele 800 millioner kroner i 2004. Det er tydelig at fradragsordningen har inspirert folk til å øke beløpene de støtter frivillige organisasjoner med, som også er den opprinnelige hensikten med skattefradragsordningen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter