Sammensveiset i tjeneste

Bjørn og Anne Marie Bergmann har stått tett ved siden av Aril og Kari Edvardsen siden 1964.

I oktober nummeret av Troens Bevis kan du lese den flotte historien til ekteparet fra Kristiansand som har tjent Gud gjennom et spennende og målrettet liv.

– Vi regner det som et privilegium å ha fått være med på det store misjonsarbeidet som Sarons Dal har stått for gjennom alle disse årene. Også det personlige vennskapet vi har hatt med Aril og Kari Edvardsen har betydd veldig mye, og gjør det fremdeles, sier Bjørn og Anne Marie Bergmann, som er velkjente skikkelser for alle som har besøkt sommerstevnene i Sarons Dal opp gjennom årene.

De har levd et spennende liv og opplevd mer enn de fleste. I tillegg til å følge Sarons Dal fra den spede begynnelse, har de reist mye rundt i verden og bodd 20 år i USA.

– Skriv for all del ikke at alt bare har vært flott og fantastisk! sier Bjørn Bergmann til Troens Bevis.

– Vi har opplevd både med og motgang, og har hatt sorger og gleder som alle andre. Men gjennom alt har Gud vært trofast, og vi har erfart hans nåde i hverdagen. Det er det viktigste!

Både Anne Marie og Bjørn forteller om et liv som har vært preget av bønn og tro på at Gud vil møte deres konkrete behov, noe han også har gjort utallige ganger ifølge dem selv.

– Aril kunne ikke garantere oss noen ting i Kvinesdal, verken hus eller noen lønn. Jeg skulle være daglig leder i Troens Bevis og dessuten forstander i den nystartede menigheten, forteller Bjørn, som hadde jobb både som predikant og ”altmuligmann” under det første sommerstevnet i 1964 i Kvinesdal sentrum.

En dag sier Anne Marie til Bjørn: ”Det er ikke noen poteter igjen”. ”Det går i orden”, svarer Bjørn. Samme natt hører Bjørn en totakter bil som putrer og sviver i gården utenfor. Deretter kjører den sin vei. Neste morgen idet han åpner døren, faller en 50 kilosekk poteter mot ham. Gud har sett til deres behov nok en gang.

En dag får Bjørn en innskytelse om å sette seg i bilen og kjøre. Han vet ikke hvor hen, men kjører over broen ved Kvinesdal sentrum. På den andre siden av broen står en mann med sykkel. Idet han får øye på Bjørn, begynner han å veive med hendene: ”Kjør denne veien!” Bjørn følger etter. Mannen peker på en innkjørsel hvor Bjørn rygger inn bilen. Så begynner mannen å bære ut fra kjelleren; poteter, kål, gulrøtter og mye mer.

Bjørn inviterte også mange ganger gjester til middag uten at det var avtalt på forhånd. Flere ganger visket Anne Marie på kjøkkenet: ”Gud, velsign denne maten slik at det blir nok”. Og Gud velsignet matfatet hver gang slik at det ble mer enn nok til alle. – Ja, Herren har sørget for at vi har klart oss, og også hatt nok til all god gjerning, fastslår Bjørn.

– Da Bjørn var ute på teltmøter om kveldene kan jeg huske at jeg ble litt redd for ham, sier Anne Marie. Vi hadde dårlig bil og jeg bad til Gud om at han måtte gi oss en skikkelig bil, slik at jeg slapp å sitte redd hjemme. Siden den gang har vi faktisk hatt gode biler, og det kom godt med siden Bjørn stadig var på farten med møter, smiler Anne Marie.

Nå bor de fast i Kristiansand selv om Bjørn er stadig på farten med møtekampanjer, stevner og konferanser både i inn- og utland. Anne Marie er med på det meste, men spiller også en betydelig rolle som ettertraktet barnepasser for parets 12 barnebarn, pluss 1 oldebarn.

– Min oppgave i Sarons Dal har framfor alt vært å være en støtte for Aril, og vennskapet med ham har bare blitt mer personlig og varmere med årene, sier Bjørn, som nok fortsatt blir å finne som møteleder, forkynner og frontfigur under sommerstevnene Sarons Dal, sammen med Aril Edvardsen de kommende årene.

Bjørn og Anne Marie Bergmann har vært solide støtter og ”fast inventar” under sommerstevnene i Sarons Dal siden det første stevnet gikk av stabelen en regnfull uke i september 1964. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter