På besøk hos Skavlan

Fredag 22. oktober var Aril Edvardsen gjest hos Fredrik Skavlan i programmet ”Først & Sist” på NRK. Der fikk han spørsmål om både frelsen, muslimer og dommedag, før han ble med på en generell debatt om alkohol og tenåringer.

 

Da Aril Edvardsen var gjest hos Fredrik Skavlan fikk han spørsmål om frelsen, muslimer, dommedag og Antikrist. Som svar på spørsmål om muslimer fremdeles kan være muslimer hvis de tar imot Jesus, svarte Aril Edvardsen at poenget ikke er om en kaller seg kristen, men hvem en tror på. Dersom jøder, hinduer eller muslimer tar imot Jesus og bekjenner Ham som verdens frelser, er det ifølge Bibelen, nok for Gud, sa Edvardsen – men kanskje ikke nok for kristenfundamentalistene i landet, la han til.

Da Skavlan spurte om vi lever i de siste tider, svarte Edvardsen at da Gulfkrigen begynte, ringte Dagsrevyen for å spørre om det var Harmageddon nå.

– Nei, svarte jeg, og da ble de skuffet. Men jeg sa at den dagen terroristene får masseødeleggelsesvåpen, da kan vi snakke sammen, for da er jeg bekymret. Og nå er jeg ganske bekymret for akkurat de tingene der, sa Edvardsen til Skavlan.

– Men, la han til, det er ikke dommedag som står for døren nå. – Først skal Jesus komme igjen og da skal det bli fred på jord i tusen år. Og drømmen om frihet, likhet og brorskap skal oppfylles når Jesus kommer igjen.

Til Skavlans ros ble kvelden ledet inn på en selvransakende debatt om forebyggende tiltak mot tenåringsfyll i Norge, sammen med kveldens øvrige gjester. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter