Møtte Jens Stoltenberg på Stortinget

Lederen for Arbeiderpartiet, Jens Stoltenberg, tok imot Aril Edvardsen på Stortinget i forrige uke. – Jeg blir inspirert av en mann som greier å inspirere og engasjere så mange, sa Stoltenberg.

Da predikanten fra Kvinesdal var i Oslo sist uke i forbindelse med lanseringen av boken Håvard Rem har skrevet om ham, møtte han også Jens Stoltenberg på Stortinget.

– Jeg blir inspirert av en mann som greier å inspirere og engasjere så mange. Det er selvfølgelig forskjeller mellom oss, men det er interessant å treffe en mann som har de røttene og den historien, sier Stoltenberg til VG.

Edvardsen synes det er trist at så mange kristne faller for japper. – Vi behøver ikke støtte en politikk som gjør forskjellene større, sa han i møte med Stoltenberg.

Aril Edvardsen mener kristen-Norge har flere likhetstrekk med arbeiderbevegelsen, men legger vekt på at det er ikke hans oppgave å være for eller mot noe parti.

– Vi utveksler synspunkter og finner mange likheter. Det er flere kristne i Arbeiderpartiet enn i KrF. Det er ikke min oppgave å være for noe parti, men når jeg ser den grådighetskulturen som er der ute, da vekkes den gamle arbeideren i meg, sier Aril Edvardsen, som var med i AUF før han ble frelst og startet Troens Bevis Verdens Evangelisering i Sarons Dal i Kvinesdal i 1965.

– Aril tok et oppgjør med alt som fører til krig, spesielt religionskriger. Det er flott at han er så klar på at vi må bygge forståelse mellom religioner og kulturer, sier Stoltenberg.

Til Fredrik Skavlan i ”Først & Sist”, forrige fredag, sa Aril Edvardsen at Kristelig Folkeparti nok egentlig er hans parti, selv om han ved siste kommunevalg stemte Senterpartiet på grunn av ordføreren. Han presiserte imidlertid at det finnes flotte kristne innenfor alle de politiske partiene i Norge.

Aril Edvardsen fikk også anledning til å overrekke et eksemplar av Håvard Rems nye bok «Et selvopplevd portrett».

– Han kommer like mye fra arbeiderbevegelsen som fra lekmannsbevegelsen. Han er sosialist i fjerde generasjon, og mens en del av kristen-Norge går til Frp, synes jeg det er spennende at han går den andre veien. Det er typisk ham; han har alltid gått sine egne veier, sier Rem til VG.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter