Vellykket kvinneseminar i Kongo

400 kvinner fra 69 kirkesamfunn i Kongo deltok på et seminar der de fikk undervisning for både kropp, sjel og legeme.

 

Marit Rasmussen, lege Rannveig Fjær og adjunkt Hilde Fløte reiste sammen med Rune Edvardsen til Kongo og Rwanda i September. I et samarbeidsprosjekt mellom Troens Bevis og Norsk Humanitær Hjelp, som blir drevet av Marit Rasmussen, ble det holdt et seminar for kvinner på Betsaida-senteret i Goma.

I et lokale som er tilknyttet senteret for hjemløse gutter, drevet av Karis Misjon, ble 400 kvinner fra ulike kirkesamfunn invitert til å delta på et 4-dagers seminar. Marit Rasmussen ønsket å hjelpe kvinnene til å se sin egen verdi og gi dem videre forståelse av at de kan ”stå på egne ben”, og få et eget kall ut fra Guds Ord.

Marit viste eksempler på kvinner i Bibelen som fikk sitt eget kall og ofte var nøkkelpersoner i Guds plan.

– Dette tok de veldig imot, spesielt at de kan være nøkkelpersoner, forteller Rasmussen.

Lege Rannveig Fjær, som for øvrig har vært på flere sommerstevner i Sarons Dal, underviste kvinnene i Hiv/Aids-smitte og familieplanlegging. Adjunkt Hilde Fløte ønsket å hjelpe kvinnene til å se sine egne muligheter og forklarte hvilken enorm betydning utdannelse har både for dem selv og barna deres.

– Seminaret var veldig bra og ble veldig vellykket, konkluderer Marit. – Jeg var overasket over hvor disiplinerte kvinnene var og nivået som vi kunne legge seminaret på. Så snart lovsangen var over satte kvinnene seg straks ned og var rede til å ta imot undervisningen.

I tillegg til å være en populær forkynner, har Marit Rasmussen bred erfaring fra kvinnekonferanser både i Norge og i utlandet. Flere år på rad har hun også reist til Pakistan, hvor hun har undervist flere hundre kvinner på en årlig konferanse.

Marit Rasmussen, Rannveig Flø og Hilde Fløte var for øvrig med på hele konsertkampanjen til Rune Edvardsen i Kongo og Rwanda i september.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter