Voodoo tilbedere truet kampanje i Benin

Ouidah, den beryktede slavebyen i Benin, var i oktober hovedsete for en evangelisk kampanje der flere hundre gav sitt liv til Jesus tross sterke demonstrasjoner og trusler fra Voodoo tilbedere.

I oktober reiste redaktør for Troens Bevis bladet, Harald Mydland, og Magne Hersvik fra MEMTUF, til Benin for å holde en evangelisk kampanje sammen med Claude Sossa fra Fon folket, den største etniske gruppen i landet. Claude Sossa er nasjonal misjonsleder i Benin hvor Troens Bevis støtter 12 innfødte misjonærer.

Sossa driver 5 regionale misjonskoler og åpner nå den 6 i Ouidah etter Mydlands kampanje der 75 av de rundt 150 pastorene og lederne som deltok på seminarer på dagtid nå vil bli helårs misjonsskoleelever.

Da Mydland og Hersvik ankom Ouidah, det beryktede stedet hvor slavene ble skipet ut fra Benin og som nå er en by fylt av Voodoo templer, inkludert et Pyton Tempel hvor de tilber giftslanger, hadde det vært sterke demonstrasjoner i gatene fra tusener av Voodoo tilbedere. De hadde revet ned alle møteplakatene og advarte folk mot å gå på møtene.

Claude Sossa gikk tilborgermesteren og sa at dersom kveldsmøtene ble stoppet, ville han gå til landets president ettersom Benin har religionsfrihet. Teamet fikk deretter holde møtene som forløp uten uroligheter. Ifølge Harald Mydland søkte folk frelse hver kveld, flere hundre til sammen.

-Ikke noe stort tall i sammenligning med India og Pakistan, for eks., men de lokale forholdene tatt i betraktning, en veldig seier for Guds rike. Her strever de veldig hardt

for å klare å vinne en og en for Jesus, sier Mydland, som holdt sin tredje kampanje i vestafrikanske Benin.

-De lokale arrangørene var veldig begeistret og ville at vi skulle hafortsatt kampanjen, forteller han. -Lederen for komiteen, som nesten ble drept i entrafikkulykke like før kampanjen, hinket rundt og gjorde en fantastisk innsats. Han hadde stygge sår på kroppen, men et enormt mot og en fin tjenerholdning.

Voodoo tilhengere kom til tro
Mydland forteller at Voodoo-folkene stod i mørket utenfor området der kampanjen ble holdt, og at flere av dem gikk til de lokale pastorene og ble bedt for til frelse etter kveldsmøtene. De fortalte at forkynnelsen var veldig positiv og hadde overbevist dem at Jesus var verdens frelser, men frykt for andre Voodoo- tilbedere hindret dem fra å vise seg på møtene.

I ettertid av de 3 kampanjene er det 3000 elever som har meldt seg på brevkurset ”Det nye liv” fra landet som har vært sete for ondskap og frykt i flere hundre år.

Redaktøren for Troens Bevis, Harald Mydland, reiser for øvrig som evangelist på fritiden og reiste for egen regning til Benin, der han også påtok seg det økonomiske ansvaret for oppfølgingen av kampanjen, inkludert utgiftene til de nye brevskole elevene. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter