Reiser til Sudan og Senegal

Denne uken drar Rune Edvardsen til Sudan og Senegal for å forbrede kampanjer for Aril Edvardsen.

Lørdag 13. november drar Rune Edvardsen til Sudan og Senegal for å forbrede evangeliske kampanjer.

Sudan
Allerede i februar, 2005, er det duket for en stor kampanje i Sudans hovedstad Khartoum, med påfølgende ”Freds og Harmoni” konferanse mellom politiske, muslimske, kristne og andre ledere. Aril Edvardsen har i lengre tid pleiet kontakten med flere Sudanske politiske og religiøse ledere. Den Sudanske ambassadøren til Norge var også på besøk i Sarons Dal som et ledd i forberedelsene til kampanjen.

Senegal
Rune Edvardsen reiser også til Senegal for å undersøke om det er mulig for TB å holde en kampanje der allerede neste år eller i 2006. Han kommer til å møte kirkeledere for å presentere TB sin virkesomhet samtidig som han vil finne ut om det også lar seg gjøre å holde en fredskonferanse mellom de politiske fraksjonene og religiøse lederne.

Senegal har en befolkning på 10 millioner fordelt på syv etniske grupper. 94 % av befolkingen er muslimer, 1 % animister og 5 % regnes som katolske.

På tross av at Senegal er et tilsynelatende fredelig land er det politisk uro i Casamance provinsen mellom hæren og seperatist grupper. Det begynte med et militært sammenstøt på grensen til Mauritania i 1989 som førte til at flere tusen ble utvist og tvangsflyttet over grensen på begge sider tilbake til sine respektive land, og flere hundre ble drept i prosessen. Landet har en demokratisk valgt president som ønsker å takle landets mange problemer, men reform prosessen har vært vanskelig og Casamance provinsen er ikke nærmere en endelig freds løsning. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter