Trusler mot kirkene i Irak

Terrorister truer nå med å bombe alle de evangeliske kirkene i Irak dersom de ikke stenger og korset fjernes, ifølge kilder som har kontakt med en pastor i Baghdad.

Situasjonen er meget prikær i Baghdad for de troende etter at fundamentalistiske terrorister nå truer med å bombe samtlige evangeliske kirker som holder åpent eller ikke fjerne korset på byggningen.

Ifølge kilden til Troens Bevis forteller pastoren i Baghdad at nå har han og familien flyttet inn i kirken deres. Han sier at han og pastor kollegene er fortvilte og ber om visdom for hvordan de skal reagere på truslene.

I oktober fikk Miracle en e-post fra en kvinne i Irak som forteller om en økende bekymring blant de kristne.

-I byen el Mawsel har de begynt å tvinge kristne til å gå med slør, og nesten 1500 kristne studenter ble hindret fra å gå på skolen eller universitetet. Jeg bor i Baghdad og jeg håper at jeg ikke blir utsatt for den samme bitre opplevelsen, skriver Rita i sin e-post.

Under krigen i mars 2003 i Irak fikk Miracle kanalen rekord mange telefoner fra Irakere, spesielt kvinner, som ringte og ba om forbønn mens bombene falt rundt dem.

Troens Bevis hadde de dagene direkte satellitt sendinger fra studio i Sarons Dal hvor en arabisk medarbeider tok imot telefoner og sa en bønn for situasjonen i landet.

Fremdeles får Miracle kanalen respons fra Irak hvor mennesker søker etter en grunnvoll i kaoset de nå lever i. Nylig takket en kurdisk universitets student fra Nord-Irak for satellitt kanalen og fortalte at han er ny i troen på Jesus etter å ha fått del i evangeliet gjennom Tv sendingene.

-Tv programmet ”Miracle” har grepet mitt liv. Jeg er ny i troen på Jesus. Mitt navn er Shemuell og akkurat nå studerer jeg ved universitet.

Han forklarer at han bor i Dahuk provinsen som grenser mot Tyrkia og Syria.

Både pastoren i Baghdad, Rita og Shemuell ber om forbønn for sitt land.

Troens Bevis har inntil nå trykket 60,000 bibler for Irak, og innen mars 2004, var 40,000 av dem inne i landet.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter