Møtte statsråd og UD

Aril Edvardsen møtte 2 statsråder og 2 representanter fra Utenriksdepartementet for å informere om den store kampanjen i Sudan, februar 2005.

Aril Edvardsen møtte bistandsminister Hilde Frafjord Johnson og Kirke- og kulturminister Valgerd Svarstad Haugland, samt to representanter fra UD som er involvert i Midtøsten saker, under et møte i Utenriksdepartementet i høst.

Temaet for samtalen var de planlagte møtene i Sudan, hvor alle de religiøse og mange av de politiske lederne i landet også skal møtes til en ”Freds- og harmoni konferanse” arrangert av Troens Bevis.

Aril sa til statsrådene at hans oppgave er å olje fredsforhandlingen innenfra, og da er samtaler med de religiøse lederne avgjørende om en skal lykkes i å skape fred.

Edvardsen kom også inn på konflikten mellom Israel og palestinerne under samtalen i UD. Han fortalte at han og norske kristne ledere planlegger møter i Norge mellom ledende kristne og politiske israelere og palestinere, hvor temaet skal være gjensidig respekt og anerkjennelse av hverandre. Her mener Edvardsen at kristenledere i Norge og Midtøsten kan være med å olje de politiske samtalene.

Før samtalen ble avsluttet fikk Aril høre at hans arbeide for fred verdsettes også av de politiske myndigheter i Norge, forteller tidligere rektor ved Troens Bevis Bibel og Misjons Institutt, Sten Sørensen, som overvar møtet sammen med Aril Edvardsen.

Kilde: TB Desember 2004

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter