En soldats bekjennelse

I forrige uke skrev Troens Bevis sin web-side om 300 opprørs-soldater tilhørende CNDD-FDD hæren i Burundi som kom til tro i fengselet etter besøk fra Troens Bevis sitt brevskolekontor.

En av soldatene skriver :

«-I 1983 søkte jeg og familien tilflukt i Tanzania. I 2001 slo jeg meg sammen med CNDD-FDD hæren for å slåss mot regjerings- styrkene for å frigjøre landet vårt, Burundi. Desverre slåss vi ikke bare mot regjerings- styrkene, vi stjal også fra befolkningen som det var meningen vi skulle frigjøre.

Og vi stjal ikke bare, vi voldtok også.

En gang gikk vi foreksempel inn i et kloster der vi ikke bare truet penger fra nonnene som bodde der, vi voldtok dem i tillegg.

Det var også en annen natt da jeg gikk inn i ett hus og voldtok kona. Mannen, som var lærer, forsøkte å komme kona til hjelp, men jeg skjøt og drepte ham. Han døde helt uten grunn.

Jeg har ikke noe å gi i ertstatning til alle menneksene jeg stjal fra (kuer, klær, penger)

Men jeg trygler Gud om nåde, og tilgivelse fra menneskene i Burundi for alt det gale jeg har gjort, skriver den tidligere gerilja soldaten.»

Etter denne bekjennelsen følger en detaljert liste over alt han har stjålet, og fra hvem, og en liste over dem han har drept.

«-Jeg trygler om Guds tilgivelse for alt det forferdelige jeg har gjort, og at Jesus blod må vaske bort mine synder», avslutter den nylig omvendte soldaten sin bekjennelse.

TB sin kontaktperson i Burundi, Biskop Charles Nduwumukama, forteller at styresmaktene i minst en provins sier nå at evangeliet er den eneste løsningen for borgerkrigen som har herjet landet de siste 10 årene. Myndighetene har sett resultatene av mennesker er kommet til tro, og ber nå TB sitt brevskolekontor holde flere kampanjer for å fortelle om Jesus.

Tags:


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter