fbpx

Tsunamien i Sørøst-Asia

Pressemelding: Aril Edvardsen kommenterer tsunamien i Sørøst-Asia:

Vi blir både lamslåtte og føler håpløshet overfor en slik katastrofe, som minner oss om at vi lever på en jord som er under forkrenkelighet og forbannelse på grunn av det Bibelen omtaler som syndefallet.

Hjertets medlidenhet går ut til alle disse uskyldige ofre, blandet med håpløshet fordi man kan gi så liten hjelp. Jeg tror ikke at denne tragedien rammet noen som en personlig straff fra Gud.

Tre ting slår meg med tanke på flodbølgekatastrofen:

1.
Bibelversene i Lukas Evangelium kap. 21:25-27 hvor det blant annet står: ”På jorden skal folkene bli grepet av angst og fortvilelse når hav og brenning bruser”.

Dette står sammen med at: ”Uranets krefter skal spaltes” (slik grunnteksten til Bibelen kan oversettes), og: ”Menneskesønnens komme i skyen med stor makt og herlighet”.

Dette er emner jeg har skrevet om i bokhefter og vårt misjonsmagasin Troens Bevis og også talt over de siste par årene.

2.
Denne tsunamien som har drept mange flere enn det enorme Krakatoa-utbruddet i 1883, som drepte ca. 40 000, kommer sikkert til å speede opp paradigmeskiftet som nå er på gang, fordi vitenskapsfolk og vanlige folk vil gi Bibelens storflom en større plass i tolkningen av jordens geologi, geomorfologi, platetektonikk og isostasi.

Jeg skriver om alt dette i min firebindsserie om ”Solgudens autostrada”, om arkeologi og historie. Likeså skrev jeg utførlig i Troens Bevis februar 1997 om hvordan Bibelens grunntekst beskriver det som må være tsunamier under storflommen.

Når vannet steg og fylte jordens vulkaner, må dette ha ført til enorme vulkanutbrudd som skapte tsunamier over hele jorden. Bibelen forteller at vannene steg til 15 alen over de høyeste fjell, og sier:

”Vannene gikk sine egne veier over jorden i 150 dager (Hebraisk: GABAR. 1. Mos 7:24). ”Og vannene reverserte seg (Hebraisk: SHUWB) fra jorden og gikk fram og tilbake (SHUWB), og vannene gikk opp og ned (Hebraisk: HALAK)”, og først etter 224 dager kom fjelltoppene til syne (1. Mos 8:1-5). I dag vet vi at tsunamier kan skape 50 meter høye bølger som farer fram som jetfly i opp til 850 km i timen. Tenk på hva Storflommens tsunamier gjorde med vår jordklode når vannet var høyere enn de høyeste fjell i ca. ett år, når vi ser hva tsunamien i Sørøst Asia har ført til.

3.
Til tross for de grufulle tragedier er det dog inspirerende i denne egosentriske tid med grådighetskultur, å se responsen med nødhjelp til de hjemløse og kriserammede fra humanitære organisasjoner, regjeringer og religiøse organisasjoner.

Slike apokalyptiske katastrofer bør i det minste lære hele verden verdien av at vi må ta vare på hverandre og at ingen skal leve her for alltid.

Her har de kristne Jesustroende menighetene sjansen til å vise Jesu kjærlighet, noe jeg vet skjer i de katastroferammede områdene. I mange år har Troens Bevis ut fra Sarons Dal underholdt hundretalls nasjonale misjonærer, som til sammen har plantet tusener av menigheter i India, Sri Lanka, Bangladesh, Sumatra, Myanmar (Burma), Thailand, Andamanøyene og langs Afrikas kyst. Mange av disse deltar nå i hjelpearbeidet ,og e-mail og fax rapporter strømmer inn til Sarons Dal

Våre tanker og bønner går også til de nordmenn som har mistet sine kjære som var på besøk i disse områdene.

Alt dette bør minne oss alle om at livet her på jorden er som en flystripe gitt til oss alle for å ta av og forberede oss for evigheten.

Aril EdvardsenFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter