TB misjonær og alle 70 barnehjemsbarn overlevde på Andaman øyene

Troens Bevis sin innfødte misjonær på Andaman øyene og 70 barnehjemsbarn han har ansvar for overlevde flodbølgen som traff øygruppen 2. juledag.

 

Det er nå bekreftet at Troens Bevis sin innfødte misjonær, Matthew Varughese, og alle 70 barna som bor på barnehjemmet han driver med støtte fra “Gå ut Misjonen” til Rickard Lundgren, overlevde flodbølgen, og oppholder seg nå i en trang kjeller. Ifølge meldingen de klarte å sende ut er de alle veldig redde, men foreløpig trygge. Omfanget av skaden på selve barnehjemmet er ennå ikke kjent.

Holdt på å gi opp
Matthew Varughese har mottatt støtte som innfødt misjonær siden 1992 og besøkte Sarons Dal i 1997.

Han og hans kone hadde siden 1986 prøvd å ta evangeliet til folkegruppene på Andaman og Nicobar øyene, men var i ferd med å gi opp da hans egne barn var nær ved å dø av underernæring. Han hadde ikke lykkes i å få støtte fra andre menigheter eller organisasjoner han kontaktet, og var helt uten midler til å drive arbeidet videre. Under et besøk på fastlandet i India traff han en person som anbefalte han å ta kontakt med Aril Edvardsen og Troens Bevis. Etter å ha hørt hans historie og sett hva han hadde utrettet nesten uten midler, bestemte Troens Bevis seg for å gi ham regelmessig underhold som innfødt misjonær.

15 menigheter
I årene som er gått har mange mennesker på øygruppen kommet til tro på Jesus, og 15 menigheter har vokst frem som et direkte resultat av virksomheten hans. I tillegg har han og familien også tatt til seg 70 fattige og hjemløse barn. Gjennom Troens Bevis fikk han møte Richard Lundgren, tidligere bibelskole elev ved Troens Bevis Bibel og Misjons Institutt. Richard Lundgrens “Gå ut misjon” har gått inn og støtter barnehjemmet Matthew driver, samtidig som de sammen har holdt flere evangeliske kampanjer på Andaman Øyene. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter