Hviterussere får håp gjennom evangeliet

Ved utgangen av 2004 er det nå 10.444 registrerte elever ved Troens Bevis sitt brevskolekontor i Belarus (Hviterussland). Mange av elevene har sterke historier der de gir evangeliet æren for å ha forandret vanskelige livssituasjoner, ofte preget av den tøffe hverdagen. Flere av elevene er også innsatte som øyner nytt håp om en bedre fremtid gjennom evangeliets kraft til forandring.

Elevene ved brevskolen i Minsk i Belarus kommer fra hele Belarus, samt deer av Russland og de autonome republikkene som var en del av Sovjetunionen. Fordi styresmaktene i sin tid innførte russisk som hovedspråk i hele unionen, har det ironisk nok forenklet oppgaven med å tilby brevkurset ”Det nye liv” til hundrevis av ulike etniske grupper som ellers ville behøvd å ha kurset oversatt til deres eget språk. Fengselsprester tilbyr også brevkurset til innsatte, noe som flere av vitnesbyrdene fra Minsk-kontoret reflekterer. Her følger utdrag fra 3 personlige historier Troens Bevis mottok i desember.

Så evangeliet forandre faren
– Akkurat nå er jeg i fengsel. For første gang har jeg vurdert å tro på Jesus etter at jeg mottok et brev fra min far. Han har levd hele sitt 40-årige liv uten Gud.

Men på et vis kom han til tro på Jesus, og det forandret hans liv for alltid. Han skrev til meg om alt som hadde forandret seg, og med andre ord, han er nå en lykkelig mann. Brevet rørte meg dypt, og jeg bestemte meg for å gå til gudstjeneste i fengselet. Der hørte jeg om brevskolen, og etter fem brev lærte jeg mye om Jesus Kristus. Nå ha jeg et dypt ønske om å overgi meg helt til Gud etter at jeg er fri. Jeg tror jeg har gjort et rett valg og at det kommer til å forandre mitt liv for godt.

Beryktet kriminell
– Da jeg var 25 år var jeg beryktet som en spesielt farlig kriminell. Jeg følte at livet mitt hadde gått i tusen biter, som jeg ikke kunne sette sammen igjen. Jeg hadde problemer hjemme, faren min var paralysert og jeg hadde tuberkulose. Men 19. oktober 2003, da jeg var i fengsel, hørte jeg Jesus banke på døren til hjertet mitt. Gud har nå helt forandret livet mitt, faren min har det bra og jeg er blitt helt frisk. Herren gav meg en anledning til å møte min far og bror selv om det bare var en dag. Vi diskuterte Bibelen og vi nøt alle tiden vi hadde sammen. Jeg takker Gud for at han har frelst både min far og meg.

Livskrise ble snudd
I desember 2003 forlot min kone meg for en annen mann. Det var en tøff tid i mitt liv og jeg så etter mennesker som kunne støtte meg.
Min svigermor var en troende og hun ble til stor hjelp for meg fra det øyeblikket. Senere besøkte jeg en kirke og der tok jeg imot Jesus, selv om jeg i begynnelsen forventet at Han skulle gi meg min kone tilbake med en gang. Men dag etter dag trøstet Gud meg, og etter ett år ble jeg døpt. Etter den dagen ble livet mitt dramatisk forandret for godt.

Etter at Jesus kom inn i mitt liv ble jeg mer sosial, jeg hadde alltid isolert meg og jeg hadde ikke mange venner. Herren begynte å sende mange interessante mennesker min vei, som jeg ble gode venner med. Til min overraskelse merket jeg at jeg begynte å like folk. (Jeg hadde tidligere hatet de fleste, og barn betydde absolutt ingenting for meg før jeg ble en troende.) Nå har min kone bestemt seg for å komme tilbake til meg og jeg ber at Gud vil gjøre sitt verk i henne slik Han har begynt i meg.
Nå takker jeg Gud for alt som har skjedd med meg.

I 2004 fikk Troens Bevis 15 brevskoler 195 000 nye elever. Brevkurset kan brukes helt alene, men blir også brukt til oppfølging etter møter og kampanjer, spesielt i områder der det ikke er lokale menigheter som kan ta seg av de nye troende. Brevkurset er også tilgjengelig på Internett på engelsk, arabisk og norsk, men flere språk er underveis. Kurset er gratis for elevene, kostnadene blir dekket av midlene Troens Bevis får fra sine støttepartnere. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter