Media sår interesse for evangeliet i Marokko

Da en av Troens Bevis sine medarbeidere nylig var på en rundreise i Marokko møtte han flere marokkanere som har bestemt seg for å følge Jesus, etter å ha hørt evangeliet over eteren.

 

Statistikker fra Troens Bevis sin satellitt kanal, Miracle, viser at en stor prosent av dem som kontakter kanalen etter at den gikk på luften i 1997, kommer fra Marokko. Mange er nysgjerrige og vil gjerne vite mer om Jesus og hva han kan gjøre for dem. Dette mønsteret gjenspeiler seg også fra marokkanere som har flyttet til Europa. Da en av Troens Bevis sine medarbeidere nylig var på rundreise i Marokko, fikk han møte flere som var blitt introdusert for Jesus både gjennom radio og TV.

Journalist kom til tro
En journalist fortalte at han skrev seg på et brevkurs som ble annonsert etter et TV-program for 7 år siden. Etter å ha tatt brevkurset sier han nå: – Å lese bibelen var et stort mysterium for meg. Jeg betraktet det som dikt og gode historier. Jeg prøvde å tolke det jeg leste med mitt intellekt, men kunne ikke oppdage logikken i det jeg leste. Men etter en stund skjønte jeg at det jeg leste var sant. Ved å lese Guds Ord har jeg oppdaget at å være en Jesu etterfølger er basert på kjærlighet og glede. Vi får lov til å leve i Guds guddommelige plan. Dette kan ikke sammenlignes med hva vi mennesker kan tenke ut eller planlegge!


Skriver 70 brev til dagen
En annen Jesustroende fortalte at han hver dag skriver opptil 70 brev til forskjellige mennesker i den arabiske verden, slik som Libya, Algeria og Tunisia. Akkurat den dagen han fikk besøk hadde han 123 brev klare, 55 til Marokko, 30 til Algeria, Libya og Tunisia og en annen blanding av 38 brev. Det han gjør er å svare på henvendelser fra folk som ønsker en pennevenn i arabiske blader. Han skriver et kort brev til dem der han tilbyr dem et gratis brevkurs. Med hjelp fra sine ledere har han selv skrevet et meget bra brevkurs som introduserer mennesker til Jesus, for han forteller at hans erfaring var at mange brevkurs fra Vesten rett og slett ikke var gode nok for det arabiske tankesett.
– Livet mitt var uten håp og mening, men i Jesus falt alle ting på plass, sier han.

Troens Bevis har også oversatt til arabisk brevkurset ”Det nye liv”, skrevet av Aril Edvardsen. Etter noen små justeringer fungerer det, ifølge tilbakemeldinger, veldig bra blant arabisk talende mennesker. I 2004 fikk Miracle-kanalen til sammen 15.596 nye henvendelser fra den arabiske verden som ville vite mer om Jesus, og mange skrev seg opp som elever ved brevkurset.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter